Her ayın ilk haftasında gerçekleştirilen İl Genel Meclisinin Mart ayı 4. Birleşimi Perşembe günü gerçekleştirildi.  Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Merkeze bağlı 52 köyün mücavir alanının  genişletilmesi önergesi oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclisi Mart ayı 4. Birleşimi İl Özel İdaresi Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşülerek yeni kararlar alındı. Çanakkale İl Genel Meclisi Mart ayı 4. birleşiminde yoklama ve açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis gündeminde 5. Madde olan komisyon raporlarının görüşülmesi gündeme alındı.  Komisyon raporlarının görüşülmesinin 1. Maddesinde, İmar ve Bayındırlık Komisyonunun hazırladığı , Ayvacık İlçesi Paşaköy Köyü 282 Ada 9 parsel için hazırlanan ‘Turizm alanı’ amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve ekoturizm/Kırsal tesis alanı’’ amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili rapor meclise sunuldu. Eko Turizmde önemli bir adım olacak gündem maddesinin raporu  oy çokluğu ile kabul edildi.
 
52 Köyde Mücavir Alanlar Güncellenecek
Cumhuriyet Halk Partisinin önergesi ile İmar ve Bayındırlık komisyonunun hazırladığı  Merkez ilçeye bağlı 52 köyün köy yerleşik alanlarının genişletilmesi için gerekli çalışmanın yapılması ile ilgili raporda imar ve kentsel hizmetler müdürlüğüne sunulması mecliste görüşüldü.  Konunun görüşülmesinin ardından rapor oy çokluğu ile kabul edildi.  Kararın oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi İsmail Gürses, sosyal medyada ‘’Merkez köylerimizin mücavir alanlarının güncellenmesi için verdiğimiz önerge meclisimizden bütün partilerin oylarıyla geçmiştir bütün köylerimize ve Çanakkale’mize hayırlı olsun’’ paylaşımında bulundu.
  
Küçükkuyu’ya Kamera Talebi

Gündem maddesi dışında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ayvacık İl Genel Meclisi Üyesi Şerafettin Alkan, Küçükkuyu’ya kamera kayıt sistemlerinin kurulması için planlama, saha ve altyapı çalışmaları ile ilgili Küçükkkuyu jandarma komutanlığının bana iletmiş olduğu yazı eki burada. bu sayın valimizin genel sekreterimizin bilgisi dahilinde bu konunun takip edilmesi ve bir an önce gündeme getirilmesi için meclis başkanımız sayın sadık beyin bu konuda sayın valimizle görüşülmesini talep ediyoruz.  Çünkü Küçükkuyu Ayvacık Ezine Çanakkale bu illerimiz yazları büyük bir göç almakta. Onun için birçok hırsızlık olayları, faili meçhul olaylar olmakta ve bunlar aydınlatılmamaktadır. Bunun için kamera sistemi jandarma tarafından bize iletilmiştir. Jandarma gerekli altyapı çalışmalarını yaparak böyle bir projeyi sayın valimize iletmiştir. Bu konuda başkanım sizin ilgilenmenizi ve takip etmenizi rica ediyorum, teşekkür ediyorum’’ dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, ‘’En kısa zamanda görüşeceğim. Hassasiyetiniz için çok teşekkür ederiz’’ diyerek konuyla ilgileneceğini belirtti. Gündem dışı konuşmalarının ardından meclis toplantısı sona erdi.  

Şerife Erdem