Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural, dün bir basın açıklaması düzenleyerek geride bıraktığı bir yıllık dönemini değerlendirdi. Yapılan çalışmaları değerlendirdikten sonra Basın Mensuplarının Memleket Hareketine katılmak üzere, Çanakkale CHP örgütünden de istifaların olduğu iddialarına cevap veren Metin Ümit Ural, istifaların olduğunu anacak, Çanakkale’de istifa ederek Memleket Hareketine katılan kimsenin olmadığını söyledi.  Ural “Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi olarak  biz istifa edenleri tek tek arıyoruz ve neden istifa ettiklerini soruyoruz.  Şunun bilinmesini istiyorum. ‘Ben Memleket Hareketi için  istifa ettim’ diyen  henüz hiç kimse yok” dedi.

23 Şubat 2020’de yapılan İl Kongresinde İl Başkanı olarak seçilen ve İsmet Güneşhan’dan İl Başkanlığı görevini devralan  Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural, birinci yılını değerlendirmek için bir Basın açıklaması gerçekleştirdi.  Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural,  açıklamasının ardından Basın Mensuplarının sorularını da yanıtladı.  ,Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Ümit Ural, Basın Mensuplarının sorduğu istifa sorularına da yanıt vererek, Muharrem İnce önderliğindeki Memleket Hareketi için Çanakkale’de henüz istifa eden bir üyenin olmadığını söyledi.  CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, değerlendirmesinde “Çan İlçemizde görevden alma ile ilgili parti hiyerarşisi ve  parti tüzüğümüz kuralları doğrultusunda  Genel Merkezimizin MYK özelinde karar vererek  alınmış bir karardır. Bu  Genel Merkezin kararıdır ve bunun üzerinde çok fazla konuşmak durumunda değiliz.  Evet Cumhuriyet Halk Partisinden istifa edenler var.  Üç Milletvekili arkadaşımız istifa etti.  Son olarak da Denizli Milletvekilimiz istifa etti.  Bu istifaların nedeni, siyasi, karşılıklı uzlaşma noktalarında aksaklıkların yaşanması , kişilerin belki de kariyer peşinde koşmalarının  göstergesidir” dedi.

‘Ben Memleket Hareketi İçin  İstifa Ettim’ Diyen  Henüz Hiç Kimse Yok
Ural, partiden istifa ederek Memleket Hareketine katılan kimsenin olmadığını belirterek “Ocak ayı ortalarından bu yana  her hafta, İstifalarla ilgili haftalık genel merkezden gelen listelerimiz var.  Biz bunları alıp İlçe Örgütlerimize gönderiyoruz. Onlar listeleri tarıyor ve bize geri gönderiyor.  Biz yine Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi olarak  biz istifa edenleri tek tek arıyoruz ve neden istifa ettiklerini soruyoruz.  Şunun bilinmesini istiyorum.  ‘Ben Memleket Hareketi için  istifa ettim’ diyen  henüz hiç kimse yok.   Dolayısı ile ben zaten Memleket Hareketinin  hamlesini yanlış buluyorum.  Yapılan çalışmaların da sinsi sinsi yapılmasına katılmıyorum.  Herkes de yaptığı hareketten sorumludur. Çünkü siyaset,  geleceği planlamaktır. Dolaysı ile  geleceği planlayan arkadaşlarımız kendi kariyerleri için siyaset yapıyorlarsa  biz burada yokuz” dedi.
 
Cuma Deren