Gökçeada’da yaşayan 10 yaşındaki Mehmet Akif Ataman, Gestaş feribotu kaptan köşküne çıkarak kaptanlık isteğini bir anlık da olsun gerçekleştirdi. Ancak Minik Mehmet Akif'in kaptan köşküne çıkma hikayesi, bir hayli ilginçti. 
 
Gökçeada’da, teyzesiyle birlikte yaşayan Mehmet Akif Ataman, bir tedavi süreci için Çanakkale’ye gitmek üzere Gökçeada feribotunda seyir halindeydi. Minik yolcu, Çanakkale'deki tedavi sürecinde MR çekilmek zorundaydı. Ancak kendisi MR cihazına girmekten oldukça çekiniyordu, teyzesi ise onu ikna etmekle uğraşıyordu. Bu ikna süreci bir hayli zorlu olunca, teyzesi Mehmet Akif’i ikna edebilmek için GESTAŞ mürettebatından yardım istedi. Bunun üzerine MR cihazına girmekten korkan Mehmet Akif’i ikna etmek için her yolu denendi. İkna çabaları sırasında kaptan köşkünü ve kaptanlığı merak ettiğini belirten Mehmet Akif’i, kendisini kaptan köşküne çıkarılarak, temsilen kaptanlık yaptırılacağı sözü verildi. Bunun üzerine ikna olan Mehmet de MR çektireceğinin sözünü verdi. 
 
MİNİK SÜVARİ OLDU, GEMİYE HAREKET EMRİ VERDİ
Bir gün sonra Gökçeada’ya dönüşte Mehmet Akif, Gökçeada 1 gemisine bindiğinde kendisine verilen söz GESTAŞ mürettebatı tarafından yerine getirildi. Kaptan köşküne çıkan minik Gökçeadalı yolcu, kaptan ağabeylerinden temsilen de olsa kaptanlık koltuğunu devraldı. Geminin limandan kalkışı esnasında, o anı daha iyi yaşayabilmesi adına gemi mürettebatıyla telsiz konuşmaları gerçekleştirdi; gemiye kalkış komutu verdi. Zaman zaman dürbünüyle etrafı izleyen minik süvari, Gökçeada’yı da uzun uzun gemi düdüğü çalarak selamladı.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi