Lapseki'de gerekli izinler alınmadan kurulan pervaneler, İl Genel Meclisi'nin tartışılanı olmuştu.

RES KONDU' YA, 'ONAY....!'
Alınan bilgiye göre, bir Maden sahasına izinsiz konan ve adı RES Kondu'ya çıkan porojeye Başkent Ankara'dan, ilgili bakanlıktan izin çıktı.
VİTAMİN, RES Kondu için kurulan İl Genel Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Önder' den, son gelişme üzerine değerlendirme istedi.
CHP' li Önder, Çevre Komisyonu İncelemesi sırasında, izinsiz projenin bir yetkilisinin, Komisyon üyelerinin karşısında elleri cepte, rahat halini ve kurduğu cümleyi hatırattı.
"Elleri Cebinde Açık Açık Söylemişti;
'Bizim İzin Sonradan Gelir..' "

------------------------------------
KOMİSYON BAŞKANI TEKRARLADI;
"RES KONDU' YA KARŞIYIZ"
-----------------------------------

Lapseki'de bir maden şirketinin işletmesi bulunduği arazi  üzerinde izinsiz kurulan RES Projesine, Başkent Ankara'dan onay çıkıtğı öğrenildi.
Son dakika bilgisi üzerine görüş bildiren isim, İl Genel Meclisi'nin, RES Kondu için kurduğu Çevre Komisyonu'nun CHP' li Başkanı Meclis üyesi Nejat Önder oldu.,

KOMİSYON, CUMA GÜNÜ BÖLGEDE...
Komisyon Başkanı Önder, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren başta, Lapseki'nin CHP' li İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte 26 Şubat Cuma günü , Res Kondu'nun yükselidği alana gidip rapor tutacaklarını söyledi.
Yapılacak inceleme gezisine, AK Partili  Lapseki Meclis üyelerinin de katılmasını isteyeceklerini dile getiren Önder; "Görünün şu ki Komisyonumuzun sdüzenledeği bir inceleme sarısanda, izinsiz RES projesinin bir ilgilisinin  dile getirdikleri gerçekleşti.
Hatırlarsanız, Çevre Komisyon anılanbölgede rapor tutmuş, yasal işlemler için harekete geçmişti.
Sonrdadan mühür ökülsü de, Proje mühürlenmişti. O gün, bir şirket yetkilisinin sergilediği elleri cepte rahat tavrı hayli dikakt çekmişi.
O kişi sözü 'Bir şey olmaz. Ceza kesin, mühürleyin' demeyegetriip,  'Bizim izinler geriden gelir' şeklinde bir ifade de kullanmıştı. Görünen o ki, öyle de oldu. " şekilnde konuştu.

TAVRIMIZ NET, BU İZİNSİZLİĞE KARŞIYIZ
CHP' li Meclis üyesi Nejat Önder, RES Konduya karşı olduklarını tekrarladı. Net şekilde izinsizliğe karşı mücadeleye devam edeceklerininsöyledi ve şöyle devam etti;
"Konuyu argıya taşıyacağız..
Oldu bittiye getirilmeye çalışılsa da, buna karşı Yargı mücadelemiz başlayacak ve 26 Şubat Cuma günü, Komisyonumuzun alanda yapacağı inceleme ardından düzenlenecek rapor dahilinde, İl Genel Melisi'mizin Mart ayı ilk olağan oturumunda değerli Meclisü eyelerimiz ile birlikte bu konuyu yeniden değerlendireceğiz"

Erdem Sürek