Siyaset kamuoyu, para karşılığı internet haber sitelerinde haber yaptırdığı iddiasıyla, bazı partililerin, üyeliklerinden ihraç edileceği yönünde dillenen dedikoduları konuşmaya başladı.
Bir süre önce de, CHP' de Üst düzey parti kurmayının örgüt içi toplantı sırasında, dekont ibraz edip, para karşılığı haberler yaptırıldığı konusunu işlediği ve durama tepki gösteridği gündeme gelmişti.
Bu gelişme üzerine çarpıcı yorumlar gecikmemiş, iddialar siyaset  güdeminin en tartışılan gündem maddesine dönüşmüştü.

-----------------------------------
HOCA  NASRETTİN FIKRASINDAN ALINTI İLE, GÜLÜMSETEN YORUM;
"PARAYI VEREN, DÜDÜĞÜ ÇALAR...!"
-----------------------------------

Ana muhalefet CHP' de, yaşanıdğı öne sürülenlerin siyaset kamuoyunun yeniden gündemini işgal etmeye başladığı gözlendi.
Yeni yılın ilk haftalarında dillenen iddialar, partili kurmayların, para karşılığı internet haber sitelerinde Lehte ve alehte haberler yaptırdıkları yönünde olmuştu.
Bu kez, yeni ididalar eşliğinde, dillenen bir yeni vaka oldu.İddiaya göre para karşılığı haber yaptırttığı öne sürülen ismin, parti üyeliğinden ihraç edilmesi konusu gündeme geldi.

ÜST DÜZEY KURMAY, DEKONT GÖSTERDİ...
Ana muhalefet CHP' de, partinin üst düzey kurmayının bir toplantı sırasında, dekont ibraz edip, hakkında haberler yaptırılmasına tepki gsöterdeğileri sürülmüş, bu konu yeni yılın ilk ayında çarpıcı ifadeler ile sişyasbet kamuoyunda partililer arasında dikkat çeken sözlerle yorumlanan olmuştu.
CHP' de bir yanda üst düzey parti yöneticisinin, yine bir üst düzey parti yöneticisi hakkında, dekont ile belgelenen şekilde para karşıığı haberler yaptırması konuşula dursun, bir yanda da Bayramiç ilçe Başkanının, parti içi iletişim için kurulan WhtsApp gurbundaki eleştirileri için Disiplin yolunun açııldığı bilgisi konuşulur iken, şimdi de yeni ididaya göre, para karşılığı haberler yaptırttığı önü sürülen partilinin, CHP üyeliğniden ihraç edilmesi için hardekete geçildiği örgüt sohbetlerinde dillenmeye başladığı öğrenildi.

TABAN TEPKİLİ...
Dekont ile dile gelen iddia karşısında sert kararlar alınmaz iken, yeni iddialar ile üyelikten ihraç uğraşının,
"Be ne perniz, ne lahana turşusu" denilerek, Hoca Nasrettin fıkrasında geçen anlatım ile eleştiriilidği gözlendi. Bir çok prtiliye göre, durum şöyle  özetlendi; "Parayı veren, düdüğü çalar.."

Erdem Sürek