Milli Eğitim Bakanlığının kararı ile aylar sonra okullar yüz yüze eğitime başladı. Köy Okullarında başlayan eğitim haftanın ilk gününde kar engeline takılsa da dün ilk ders zili çalın Çanakkale’nin köy okulları ilk dersini yaptılar. Öğrencilerin heyecanına ortak olan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da Çınarlı ve Kayadere İlkokullarında  ilk derse katıldı.

2019 yılının sonları 2020’nin başlarında dünyanın başına musallat olan Çağımızın vebası Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Okullara da ara verilerek online uzaktan eğitime geçilmişti. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden gerçekleştirilen eğitimler aylardır sürüyor. Ocak ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Bilim Kurulunun da onayıyla Köy Okullarının 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime başlaması kararı alındı. Bu kapsamda maske, hijyen ve sosyal mesafeye göre sınıflar hazırlandı ve Pazartesi günü 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı 2. Yarıyıl ders zili çaldı. Ders zilinin çalması ile köylerde  bulunan ilkokul düzeyinde yaklaşık 6 bin birleştirilmiş sınıf ile 2 bin 700 anaokulunda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlandı.

Türkiye genelinde Pazartesi günü başlayan eğitimler Çanakkale’de kar engeline takıldı. Bir günlük gecikme ile Çanakkale’de de  2020-2021 ikinci yarıyıl ilk ders zili çaldı. İlk ders zilinin çalındığı dün  itibariyle köy okulları, bağımsız anaokulları ve özel eğitim anaokulları açıldı.  Aylar sonra ders başı yapan öğrencilerin sevincini paylaşmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’da Çınarlı ve Kayadere İlkokullarında öğrencilerin dersine katılarak heyecanını paylaştı.  İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile Şube Müdürüz Bilal Bilen, Çınarlı ve Kayadere İlkokullarını ziyaret ederek köy okullarındaki öğrencilerin  yüz yüze eğitim sevincine ortak oldular. Koronavirüs tedbirlerinin büyük bir titizlikle alındığı sınıfları inceleyerek, okullarının açılmasını büyük bir özlemle bekleyen öğrencilerle sohbet ettiler. İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, çocukların geleceği için alınacak önlemlerle birlikte sağlıkla geçireceği bir 2. dönem temennisi ile öğrencilere başarılar diledi.

Yenice’de Eğitime Yine Kar Engeli
 Çanakkale’de dün köylerde yüz yüze eğitime geçilirken, Kazdağları eteklerinde bulunan ve karın etkisi ile köy yolları açılma çalışmalarının devam ettiği Yenice İlçesinde ise eğitime ara süresi bugün de devam etti. Yenice ilçesinde 4 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle dün ve bugün ara verilen yüz yüze eğitim, 17 Şubat Çarşamba günü (bugün) de yapılamayacak. Yenice Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemizde devam eden kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle meydana gelebilecek aksamaların önüne geçilmesi için; ilçemiz genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel okullardan/kurumlardan yüz yüze eğitim yapanlar için 17 Şubat Çarşamba günü eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli personel ile hamile personel de 17 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Şerife Erdem