Çanakkale Belediyesi, hafta sonu kentte etkili olan yoğun kar yağışına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalara, kar yağışının sona ermesinin ardından da aralıksız olarak devam ediyor.
 
13 Şubat 2021 Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren kentte etkili olan yoğun kar yağışından kent yaşamının olumsuz etkilenmemesi amacı ile kar yağışının başlamasından itibaren gece gündüz aralıksız çalışma gerçekleştiren ekipler, kent genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, ana ulaşım arterleri, kavşaklar, taşıt ve yaya köprüleri, hastane güzergahı başta olmak üzere toplu taşıma araçlarının güzergahlarının açık kalmasına öncelik vererek çalışmalarını ara vermeden yürüttü.
 
Kar yağışının sonlanmasının ardından kent genelinde gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda ise, ekipler tarafından yaya ve araç güvenliği için cadde ve kaldırımlarda kar küreme çalışmasına devam edildi. Ekipler buzlanma riskine karşı da yollarda tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Kentte etkisini gösteren kar yağışının başlamasından itibaren büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdüren belediye personeline teşekkür eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da personele baklava ikramında bulundu. Öte yandan, kaldırımlarda buzlanma nedeni ile istenmeyen kazaların önüne geçmek ve kentlilerimizin daha rahat yürüyebilmesi için kar küreme çalışması gerçekleştiren ekiplere de çay ve simit ikramında bulunuldu.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi