Günümüzde bisiklet kullanımının birey için fiziksel ve ruhsal dinlenme, toplum için ise çevre duyarlı ve enerji korunumu ilkeleriyle bağdaşan bir ulaşım türü olduğu, şehir ve ulaşım plancıları tarafından da kabul edilen bisiklet sürümü için harekete geçen Lapseki Belediyesi, Lapseki Bisiklet Yolları Projesi çalışmaları başladı. 

Ulaşım problemi kentlerde karşılaşılan en büyük sorunlardan birisidir. Özellikle toplu taşıma sistemlerinin etkin ve yaygın bir şekilde tesis edilemediği kentlerde otomobil kullanımının artması, trafik problemleri ve çevresel olumsuzluklar gibi sonuçlar oluşturmakla birlikte, kentlerdeki erişilebilirlik ve yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor.  Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen, Avrupa Ülkelerinde de uygulanan bisiklet yolları  Ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Bu kapsamda Kent İÇİ Ulaşımı sağlamak ve vatandaşların daha rahat bisiklet sürmeleri için Lapseki Belediyesi de harekete geçti.  Lapseki Belediyesi tarafından başlatılan Lapseki Bisiklet Yolları Projesi çalışmaları başladı.

Kent içi ulaşımın bisikletlerle sağlanması ve vatandaşların hem ilçe içinde ham de ilçe sınırları içerisinde daha rahat bisiklet sürmeleri için başlatılan proje ile ilgili Lapseki Belediyesinden yapılan açıklamada “İlçemizde, çağdaş ve çevreci bir ulaşım aracı olarak büyük önem verdiğimiz bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla Lapseki Bisiklet Yolları Projesi için çalışmalarına başladık.  Bisiklet Yolu Projemizle birlikte, çevreye ve sağlığa da önemli katkı sağlamış olacağı” ifadelerine yer verildi.
 
Şerife Erdem