Toplantıya katılarak açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz “Gerek gençlik alanı, gerek spor alanları diye baktığımızda, genç olarak Türkiye’de 20 Milyon genç var, spor olarak baktığımızda 7 den 77 ye herkesin spor yaptığı bir Türkiye hedefine ulaşmak diye bir gayesi var” dedi.
Koronavirüs salgını nedeni ile online olarak gerçekleştirilen  Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanları ve Spor Eğitimi ve Araştırmaları Daire Başkanı Şükrü Yılmaz katıldı.   Genel Kurul toplantısında bir açıklama yapan  ve Spor Bilimler Fakülteleri hakkında bilgiler veren Dekanlar Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hürmüz Koç “Spor Bilimleri Fakülteleri; ülkemizin temel değerleri ve stratejik hedeflerine uygun eğitim sunmayı, evrensel spor kültürüne sahip bireyler yetiştirmeyi, ülkemizde ve dünyada başarılı sporcuları yetiştirecek eğitimcileri yetiştirmeyi, mensuplarının ve toplumun sosyal, kültürel ve sportif gelişimine katkı sunmayı ve bölgesinde spora hizmet etmeyi misyon edinmişlerdir.  Spor Bilimleri Alanında eğitim öğretim faaliyeti sürdüren, 66 Spor Bilimleri Fakültesi ve 32 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu var. Bu birimlerde 244 Profesör, 386 Doçent, 640 Dr. Öğrt. Üyesi, 498 Öğretim Görevlisi ve 419 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 187 Öğretim elemanı ve yaklaşık 72 bin 700 öğrenci öğrenim görüyor” dedi.

‘Türkiye Yeteneğini Keşfet’ Çalışmalarımız 81 İlde Devam Ediyor
Konsey Başkanı Koç “Cumhurbaşkanlığımızın belirlediği 100 proje içinde yer alan ve 3 yıldır başarı ile devam eden ‘Türkiye Yeteneğini Keşfet’ projesi başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı illerdeki Gençlik Merkezlerinin yürüttüğü projelerin Spor Bilimleri Fakülteleri, Spor Bilimleri Derneği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ve 81 ilimizde görev yapan spor bilimcilerin akademik danışmalığında başarı ile sürdürülüyor.  9. Spor Bilimleri Fakülteleri dekanlar konseyi toplantısına katılımından dolayı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz’e teşekkür ederim” dedi.

7’den 77’ye Herkesin Spor Yaptığı Bir Türkiye Hedefimiz Var
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz ise online gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açıklamada “Online gerçekleştirilen Spor Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi 9. Genel kurul toplantısına katılmaktan büyük memnuniyet duydum. Bakanlık olarak alanımız çok geniş alanlarda çalışmamız var. Gerek gençlik alanı, gerek spor alanları diye baktığımızda, genç olarak Türkiye’de 20 Milyon genç var, spor olarak baktığımızda 7 den 77 ye herkesin spor yaptığı bir Türkiye hedefine ulaşmak diye bir gayesi var. Bakanlığımızın bütün nüfusu kapsayan bu alana tek başına hizmet vermesi mümkün değildir. İşte bu bağlamda gerek fakültelerin, gerek eğitim kurumlarının, gerek federasyonların, kulüplerin, belediyeler ile geniş bir çabayı hep beraber organize etmeye, yönetmeye bir anlamda planlayarak finanse etmeye, denetleyerek de bu alanı regüle etmeye çalışan bir Bakanlık durumundayız. Bir yandan sporu yaygınlaştırmak, diğer taraftan da ülkemizin uluslar arası müsabakalarda temsil edecek başarılı sporcuları yetiştirmek gayemizdir.  Bu hedefleri gerçekleştirmek için nitelikli, veri temelli bilgi. Bunu da sağlayacağımız yerin doğrudan Üniversitelerimiz olduğunun bilincindeyiz” dedi.
Şerife Erdem