Adeta yazdan kalma havaları yaşadığımız son bir haftanın sonunda Hafta başında Meteoroloji hafta sonu soğuk hava ve kar yağışı uyarısını yapmıştı. Sıcak geçen havaların  ardından Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan yağmurlarla  soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde sağanak ile birlikte bir süre yağan dolu nedeniyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Kentte gün boyu süren lodos fırtınası hayatı olumsuz etkilerken, Gökçeada ve Bozcaada’ya feribot seferleri yapılamadı. Fırtına, akşam saatlerinde yerini kuvvetli sağanak yağışa  bıraktı. Gök Gürültüsü ve Sağanak sırasında bir süre devam eden misket büyüklüğündeki dolu yağışında cadde ve sokaklar yer yer beyaza büründü.
Gittikçe şiddetini arttıran yağışlar nedeni ile bazı bölgelerde taşkınlar yaşandı. Çarşı merkezinde bazı iş yerlerini su basarken, Esenlerde de bazı siteler su altında kaldı.  Çanakkale’nin yanı sıra İlçelerde de durum pek farklı değildi. Özellikle Kazdağları eteklerinde kalan İlçe, belde ve köylerde de dolu ve sağanak yağış taşkınlara neden oldu.

Vatandaş Araçlarını Halılara Sardı
Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış gecenin ilerleyen saatlerinde doluya dönüştü. Muğla başta olmak üzere bir çok ilde etkili olan fırtına ve dolu yağışı Çanakkale’de de etkili olurken, vatandaşlar dolu yağışına karşı araçlarının camları kırılmasın diye halıya sararak önlem aldı.
 
Şerife Erdem