Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde “Bugünün küçük parmakları bir gün Türkiye’nin geleceğine imza atacaklar” sloganı ile başlatılan tablet dağıtım kampanyası kapsamında, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD, ÇASİAD, ASKON ve İÇDAŞ Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne klavyeli tablet bağışında bulundu. Vali İlhami Aktaş’ın da katılımı ile düzenlenen program kapsamında tabletler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

2019 yılının sonunda ortaya çıkan ve küresel bir salgın haline dönüşen Koronavirüs pandemisi sağlık ve ekonominin yanı sıra eğitim-öğretim hayatını da olumsuz etkiledi. Hükümetin, yeni nesillerin en iyi şekilde yetişmesi, eğitimden geri kalmaması için attığı adımlara Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar da dahil oldu. Sürecin başından bu yana okullara online olarak uzaktan eğitimle gerçekleştiriliyor. Bu süreçte öğrencilerin de en çok tablet ve bilgisayara ihtiyaç duyuyor.  Bu kapsamda harekete geçen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, Türkiye genelinde pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören ve maddi imkânı olmayan 30 bin öğrenci için “Tabletsiz Öğrenci Kalmasın” hedefiyle yola çıkılarak, başlatılan kampanyaya Çanakkale Ticaret Borsası ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası da katkı sağladı.

275 Adet Tablet İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Verilecek
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleşen tablet teslim törenine Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, MÜSİAD Başkanı Şerif Mutlu, ASKON Çanakkale Şube Başkanı Eren Türe, İÇDAŞ Çelikhane Fabrika Müdürü Eyüp Tan, ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver ve ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal katıldı.   Tablet teslim töreninde konuşan Vali İlhami Aktaş “Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde tablet ihtiyacı olan öğrencilerimiz için ilimize gönderilen 1130 adet tablet öğrencilerimize teslim edilmiştir. Koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi,  bu süreçte de devletin çocukların eğitimini desteklemeye devam etti. Bugün de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Çanakkale Ticaret Borsası tarafından temin edilen 275 adet tableti ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ediyoruz.  Uzaktan eğitim sürecinde destek olmak için tablet gereksinimi olan öğrencilerin ihtiyacına destek veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve Çanakkale Ticaret Borsasına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Yaraları Beraber Sarmak İçin Seferber Olduk

Çanakkale Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen ise  törende konuşmasında “ Birliğimizin her yıl düzenli olarak uyguladığı "Eğitime destek" kampanyamızı bu yıl evde eğitim görme zorunluluğunda ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimizin, tablet ihtiyaçları karşılanması konusunda gerçekleştiriyoruz.  Milli Eğitim Bakanlığımız ve TOBB arasında yapılan protokolle TOBB tarafından toplam 30 bin tableti oda ve borsalar koordinesinde öğrencilerimize ulaştırmak üzere milli eğitim müdürlüklerine teslim ediyoruz.  Bugünde Çanakkale’de ihtiyaç sahibi öğrencilerimize ulaştırılması için Birliğimizin tarafımıza göndermiş olduğu tabletleri İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim için bir araya geldik.  Milletlerin en değerli yatırımı insana yapılan yatırımdır. Gelecek nesillere yapılan yatırımdır. Eğitime, öğretime yapılan yatırımdır. Tüm dünyayı saran, ekonomiyi, ticareti, sosyal yaşamımızı ve alışkanlıklarımızı değiştiren Covid-19 pandemisinin yaralarını milletçe sarmak için Birliğimiz önderliğinde seferber olduk. Bu kapsamda mensubu olduğumuz TOBB ve Oda ve Borsalar olarak hükümetimizin çalışmalarının destekçisi olmaya devam ediyoruz. Çocuklarımız bu zor süreçte okullarına gidemeyerek uzaktan eğitime katıldı. Bizlerde online eğitimlere katılamayan çocuklarımız için TOBB öncülüğünde başlayan kampanyamızla Çanakkale Ticaret Borsası olarak 100 adet tabletimizi İl Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenen öğrencilerimize ulaştırılabilmesi için teslim ettik. Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın ilgili destekten en iyi şekilde faydalanarak, Ülkemize ve ailelerine faydalı bireyler olmalarını temenni ederek, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Ayrıca her zaman eğitimin yanında olan, bizlere önderlik eden Birlik Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi bir borç biliriz ”dedi.

Çanakkale İş İnsanları Olarak Eğitimde Fırsat Eşitliğine Destek Veriyoruz
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokolle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu “ Covid-19 tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verildiği bu dönemde, Milli Eğitim Bakanlığımız koordinasyonunda uzaktan eğitime erişim imkanı olmayan çocuklarımızın bu dönemi en az hasarla atlatılmasını hedefledik. Çanakkale iş dünyası tablet alma imkanı bulunmayan çocuklarımıza bir nebze de olsa fayda sağlamak üzere çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan “Küçük Parmaklar” tablet dağıtım kampanyasına katılarak 200 adet tablet bağışında bulunduk. Sağolsunlar İlimizin güzide dernekleri ve sanayicilerimiz destek verdiler. Güzel bir dayanışma örneği sergiledik. ÇASİAD Başkanı Sayın Semih Başaran’a MÜSİAD Başkanı Sayın Şerif Mutlu’ya ve ASKON Başkanı Sayın Eren Türe’ye ve bu Kampanyaya destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Çanakkaleli tacir ve sanayicilerimizin eğitime katkıları devam edecektir.” Dedi
 
Şerife Erdem