İçişleri Bakanlığı tarafından, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmeleri için 2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda Kurumlarda bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Çanakkale AFAD ekipleri 112 Acil Çağrı Merkezindeki personele afet eğitimi verdi.

Deprem Kuşağının birinci bölgesinde yar alan Ülkemizde olduğu gibi Çanakkale’de fay hattı bölgesinde yer alıyor. Deprem kuşağının birinci bölgesinde yer alan Çanakkale’de yaşanabilecek olası bir depreme vatandaşların hazır olması büyük bir önem taşıyor.  Bu kapsamda 81 ilde eğitimlerin ve vatandaşların bilinçlendirmek amacı ile İç İşleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bakanlık, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların  afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak  ilan edilmesinin ardından 81 İlde olduğu gibi Çanakkale’de de AFAD ekipleri eğitim çalışmalarına başladı. Bu kapsamda  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü personeline 2 grup halinde Afet Farkındalık Eğitimi verildi.

Eğitimlerde, Türkiye’nin deprem dağılımı, Çanakkale’nin deprem kuşağındaki yeri ve deprem olasılıkları, deprem öncesinde yapılacaklar, deprem anında nasıl davranılmalı, deprem sonrasında yapılacaklar, toplanılacak alanlar ve deprem çantası hakkında personellere geniş bilgiler verildi.
 
Şerife Erdem