7. Olağan İl Kongresinin ardından önceki gün AK Parti 6. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi de gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Özlem Karadayı, AK Partinin yeni İl Kadın Kolları Başkanı Olarak seçildi.

Önceki Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Üstün, Ocak ayında yaptığı yazılı açıklama ile görev akdinin tamamlanması nedeni ile yeniden aday olmayacağını duyurulmasının ardından 25 Ocak’ta Genel Merkez Kadın Kollarına Çağırılan Özlem Karadayı, AK Parti Çanakkale İl Başkanı olarak atanmıştı.  Karadayı,  Pazartesi günü de gerçekleştirilen 6. İl Kadın Kolları Kongresinde Tek Liste olarak girdiği seçimde de  İl Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi.  AK Parti Çanakkale  6.  Olağan İl Kadın Kolları Kongresi Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda yapıldı. Kongreye AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

Sadece Siyasi Değil Sosyal Alanlarda da Var Olduğumuzu Göstereceğiz
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın il kadın kolları kongresi ile ilgili gönderdiği videolu mesaj  yayınlandı. Daha sonra Kongre için divan oluşturuldu. Divanın oluşturulmasının ardından  geçilen siyasi konuşmaların açılış konuşmasını gerçekleştiren    AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkan adayı Özlem Karadayı, atama sürecinden kongreye gelinen süreç hakkında bilgiler vererek “25 Ocak 2021’ de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın tebrikleri ile Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Olarak görevlendirildim. Çanakkale İl Kadın Kolları yönetimimizi oluştururken emeğini vermiş ablalarımız , kardeşlerimizi ve görev almak isteyen partili bayan arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve il yönetim kurulu listemizi belirledik. Oluşturduğumuz il kadın kolları yönetimimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hedefimiz çalınmadık kapı girilmedik ev bırakmayarak kadınlarımın dertleri ile dertlenip, sevinçlerine de ortak olacağız. Sadece siyasi alanda değil sosyal alanda ve faaliyetlerde de var olduğumuzu  da göstereceğiz” dedi.

AK Parti Kadına Sözde Değil Özde Önem Veriyor
 AK Parti Çanakkale milletvekili Jülide İskenderoğlu  ise yaptığı konuşmada AK Partinin çeşitli kademelerinde görev yaparak yükselen ve Türkiye Büyük Millet Meclisine kadar Yükselen  AK Partili Kadınların Başarılarına değinerek   “AK Parti bazı partiler gibi sözde değil kadınlara özde önem veriyor. AK Parti Kadın Kolları broşür dağıtan, çiçek dağıtan bir kadın kolları değil. AK Parti Kadın kolları bir akademi niteliğinde kadın siyasetçi yetiştiren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’ın önderliğinde artık bambaşka bir hareketin içinde birer neferiz. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde 54 tane bayan milletvekilimiz var. Bu milletvekili sayımızdan 46 tanesi kadın kolları yönetim ve başkanlığından milletvekili olan bayan arkadaşlarımız. Normal hayatımızda da bakacak olursak, AK Partinin kadına ne kadar önem verdiğini çok rahat bir şekilde görebiliriz. Bazıları, özellikle kendi kadın teşkilatlarının taciz, tecavüz skandallarını yok etmek konuşturmamak için gayret gösteriyorlar. Son bir ayda yaşadıklarımıza bakın her gün muhalefet partisinin bir olayı gündeme geliyor. Oysa biz AK Parti olarak her hafta 2 yada 3 tesisin açılışını yapmaya devam ediyoruz. Biz pandemi sürecinde esnafımıza yardım etmeye, onların yanında olmaya devam ediyoruz. Her konuda milletimiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Onlar ne mi yapıyor ? onlar sadece yaptıkları pislikleri örtmek için Boğaziçi üniversitesinde öğrenci gençlerimizi ayaklandırıyorlar. Ülkemizi yine gezi parkına döndürmeye çalışıyorlar. Ve biz o gençlerin , o çocukların anneleri olarak diyoruz ki başaramayacaksınız.” dedi.
Konuşmaların ardından  oylama için sandığa başına geçen delegeler  kongrenin tek adayı olan AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkan adayı Özlem Karadayı için  oy kullandı. Oyma sonucunda tek liste olan Özlem Karadayı AK Parti Çanakkale İl Kadın Kollarının yeni başkanı olarak seçildi.
 
Şerife Erdem