JES projelerinin tarımı bitirdiği gerekçesi ile istenmediği bölgede, Jeotermal Sera ile domatesin tadını yerine getirecek projenin etüdü sürüyor.
İl Genel Meclisi Plan Bütçe komisyonu yörede inceleme yaptı. Çarpıcı mesajlar CHP’ li Meclis üyelerinden gelmeye başladı.
‘Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği’ nin, JES ‘lere karşı yürüttüğü mücadelede, Yargıdan da Yürütmeyi Durdurma kararı çıkmıştı. Ancak Mahkeme kararına uymamakla suçlanan JES’ lere yönelik ağır eleştiriler geçtiğimiz günlerde peş peşe gelmişti.
Önceki gün; “ÜMİDİMİZ İL GENEL’DE…” açıklaması yapan Çevreci derneğin çağrısına edata yanıt gecikmedi. Kurulması planlanan JES Çevre komisyonundan önce, İl Gene Meclisi’nin Plan Bütçe Komisyonu bölgede Jeo-seralar için adım attı.

-----------------------------------------  
TARIMI BİTİRDİĞİ İLERİ SÜRÜLEN JES’LERE KARŞI,
AYVACIK’A ‘JEO SERA’ LAR YOLDA..!
------------------------------------------

Ayvacıklı üreticilerin tepki gösterip, tarımı bitirmekle suçladığı JES yatırımları tartışıla dursun, bölgede tarımı uçuracak Jeo-Sera projesinde yeni gelişme yaşandı.
CHP’ li bir İl Genel Meclis üyesinin sosyal medyadan yapığı paylaşımı ile özellikle Domates üreticilerini sevince boğduğu gözlendi.
‘Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği’ nin, JES ‘lere karşı yürüttüğü mücadelede, Yargıdan da Yürütmeyi Durdurma kararı çıkmıştı. Ancak mahkeme kararına uymamakla suçlanan JES’ lere yönelik ağır eleştiriler geçtiğimiz günlerde peş peşe gelmişti.
Önceki gün; “ÜMİDİMİZ İL GENEL’DE…” açıklaması yapan Çevreci derneğin çağrısına edata yanıt gecikmedi.
Kurulması planlanan JES Çevre komisyonundan önce, İl Gene Meclisi’nin Plan Bütçe Komisyonu bölgede Jeo-seralar için adım attı. Ayvacık’ ın meşhur Domates üreticiliğinde, rekolteyi arttırmayı ön gören jeotermal sera projeleri için inceleme gezisine çıkan Plan Bütçe komisyonunun, bu girişimi ile üreticinin yeniden yüzünü güldürdüğü gözlendi.
Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı Şerife Sümer; “Toprağın verimini kaçıran, Tarımı bitiren, Balıkları öldüren JES’ ler için çakan yargı kararı ile sevinmiştik.” Diye söze başlamış ve ardından;“DERDİMİZE DERMAN OLUNSUN” çağrısı yapmıştı.
İl Genel Meclisi Başkanı CHP’ li Sadık Göğüsgeren’ in, yöre halkının tepki gösterdiği JES projelerine ilişkin kurulmasından yana olduğunu söylediği Çevre komisyonunun hayata geçmesi beklenir iken, yaşanan yeni bir gelişmenin bölgedeki üreticiden tam not aldığı belirtildi.
“Gördük ki, yatırımcılar Mahkeme kararı dinlemedi. İl Genel Meclis başkanı Göğüsgeren’ in sözleri, yeniden ümitlenmemizi sağladı.  JES’ lere karşı kurulması düşünülen Çevre komisyonu, umuyoruz ki kesin çözüm odaklı olacak, derdimize derman bulunacak.” diyerek, önceki gün VİTAMİN’ e özel konuşan Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği Başkanı Şerife Sümer’ in çağrısına ve tarım üreticisinin beklentisine yanıt olacak bir başka projeden,  CHP‘ li bir İl Genel Meclis üyesi sosyal medyadan yaptığı paylaşımı ile bahsetti. Yöre halkını heyecanlandırdı. 
İl Genel’ in, Lapseki Meclis üyesi Ali Özkan Aldeir paylaşımına Meclis başkanı Göğüsgeren’i de etiketleyip,
“Plan bütçe komisyonu incelemeleri için Ayvacık Kızılkeçili köyü Tarıma dayalı jeotermal sera yapım alanlarını yerinde inceleyip komisyon raporunu Çanakkale il genel meclisine sunacağız.
Kurulacak Domates seralarını jeotermal sıcak su ile ısıtarak tüm  Çanakkale bölgesinde ekilen Domates’ den daha fazla ürün buradan ülke ekonomisine katkı olacak inşallah.” İfadelerini kullandı.
Okuyana; ‘Hadi inşallah’ dedirten şu temennide bulundu;   "Sen varsan bizde varız "

Cuma Deren