Tweet’ de yer bulan; “Liyakatın esas alındığı herkesin fikrini özgürce beyan etmekten korkmayacağı bir gelecek hayal ediyorum ve bunun gelecek partisi ile gerçek olacağına inanıyorum.” İfadesine yapılan yorumda; “Siyasetin Cilvesi…”dedirten türden bir anlatım geldi. 
Gelecek Parti’ li Karadağ’ ın attığı tweet’e, siyaset kamuoyunun iyi bir gözlemcisi, geçmişten örneklerle adeta gönderme yaptı. Şöyle yazdı;  
“Ablacığım çok değil bir sene önce Reis Reis diye ölüyordunuz ya, Reis’ in yolu bizim yolumuz vs vs diyordunuz, ne oldu bu kısa sürede koltuk mu? Çıkar mı? Nee?”
------------------------------------------------------------------
MANİDAR GÖNDERME, GELECEK PARTİ KURMAYINA;
“ÇOK DEĞİL BİR SENE ÖNCE…!”
-------------------------------------------------------------------
Çanakkale siyaset kamuoyu, ‘Çok değil bir sene önce..’ vurgusu ile yüz gülümseten gelen yoruma odaklandı.
Gelecek Partisi’ nin Çanakkale’de yaşayan kurmayı, sosyal medyadan ses verdi. Siyasi mesajına manidar sorular eşliğinde gülümseten yorumlar geldi.
Aylar önce İktidar Parti saflarında siyaset yapan, AK Parti’den 8 Mart Dünya Kadınlar gününde istifa edip, bir süre sonra da siyasi kulvarını değiştiren Yeşim Karadağ, çarpıcı sorulara neden tweet’i ile Çanakkale siyaset gündeminin konuşulanı oldu.
Önceki gün ;“Liyakatın esas alındığı herkesin fikrini özgürce beyan etmekten korkmayacağı bir gelecek hayal ediyorum” vurgusu ile tweet atan ve sözlerini sürdüren Karadağ;  “ve bunun gelecek partisi ile gerçek olacağına inanıyorum.” Diye yazınca, dikkat çeken yorumlar gecikmedi.
Siyaset kamuoyunun iyi bir gözlemcisi, Karadağ’ ın bu siyasi mesajını hayli çarpıcı ifadeler ile yorumladı.
“Siyasetin Cilvesi…”dedirten türden anlatıma imza atan bir vatandaş, sözü adeta; ‘Öyle bir geçer zaman ki…’ demeye getirdi.
ÇOK DEĞİL BİR SENE ÖNCE…
Karadağ’ ın attığı tweet’i çarpıcı ifade ile yorumlayan ve hayli manidar sorularını sıralayan siyaset kamuoyunun dikkatli gözlemcisi, geçmişten örnek verdi.
tweet’i yorumlayan vatandaş, Karadağ’ ın o tarihlerde övdüğü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel başkanı Erdoğan hatırlatmasında bulundu. 
“Ablacığım çok değil bir sene önce, Reis Reis diye ölüyordunuz ya, Reis’ in yolu bizim yolumuz vs vs diyordunuz.” İfaoesi ardından, çarpıcı sorusunu sıraladı.
 “Ne oldu bu kısa sürede koltuk mu? Çıkar mı? Nee?” diye yazdı.
GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ…
Çanakkale siyaset kamuoyunda yüz gülümseten o yorumu değerlendiren, siyasetle  ilgilenen birçok  vatandaş, “Geçmiş zaman olur ki..”  şeklinde bir ifade ardından, adı anıldığında ‘Baba’ denilerek özetlenen, Merhum Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’ in; “Dün dündür, Bu gün bu gün…” , şeklinde, siyaset tarihe geçen anlamlı sözünü hatırlatıp;
“Isparta’nın Gülü, Siyasetin Sümbülü Baba, bu sayede bir kez daha aklımıza geldi. Duayen siyasetçilerimizin, siyaset tarihine geçen sözleri, gözlenenleri ne de güzel özetliyor” şeklinde konuştu.
Erdem Sürek