Hafta başında Meteorolojiden yapılan açıklamada kar beklentisi olduğu açıklandı. Önceki gün Lodosun etkili olduğu Çanakkale’de dün de kar etkili oldu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren Çanakkale’nin yüksek kesimleri yine beyaza bürünürken, merkezde ise sulu kar yağışı gerçekleşti.

Hafta başında Meteoroloji yurdun bazı bölgeleri ve Çanakkale için yağmur uyarısı yaptı. Üst üste gelen uyarılarla bilgiler yenilenirken son bilgilendirmede Çanakkale’de kar beklentisinin olduğu belirtildi. Meteoroloji'nin günler öncesi uyarısını yaptığı soğuk hava ve kar yağışı,  dün sabaha karşı etkisini göstermeye başladı.  Edirne üzerinden gelen soğuk hava ile Çanakkale’nin yüksek kesimleri kara teslim olurken  deniz seviyesinde olan kent merkezine sulu kar yağdı. 

Belediye Ekipleri Hazır Bulundu
Geçtiğimiz hafta şiddetli bir biçimde yağan yağmurda kanalizasyonların tıkalı olduğu bazı bölgelerde  sel meydana gelmişti.  Aynı ihtimale karşı Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere tüm ekipler hazır halde bekledi. Belediyeye ait bazı personel yağış öncesi kentin bazı noktalarında logar ve kanalizasyon temizliği gerçekleştirdiler.
 
Cuma Deren