Çanakkale İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursu öğrenim gören Merve Sayın, Umreye gitmek için sakladığı bileziğini sel mağduru çocuklar için bağışladı.

Suriye’deki Rejim güçleri tarafından yaşatılan zulüm ve savaştan kaçan Suriye’liler Türkiye’nin İdlib’de oluşturduğu kamp bölgesine gelmeleri devam ederken Aralık ayında yaşanan yoğun yağışlar nedeni ile kamp bölgesinde el meydana gelmişti. Suriyeli vatandaşlara destek olmak için Türkiye’den de bir çok destek kampanyası düzenlendi.  Mağdurlara destek olmak için Türkiye Diyanet Vakfı da ‘Bir İyilik Sıcak Bir Yuva’ sloganı ile tüm ülkede yardım kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyaya en anlamlı desteği ise Çanakkale İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursu öğrenim gören Merve Sayın yaptı.  Sayan, çocukların üşümemesi ve sıcak bir yuvası olabilmesi için Umreye gitmek için sakladığı bileziğini bağışlayarak destek oldu. Merve Sayan’ın bu bağışı yürekleri ısıtırken İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’ya bileziği teslim ederek, imkanı olanlara da çağrıda bulunarak  “Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Rabbim nasip ederse umre için yine biriktiririz ama bu gün çocuklar üşümesin onlarında sıcacık bir yuvası olsun. İmkan sahibi olan tüm hayırseverleri kampanyaya davet ediyorum” dedi.

 İl Müftümüz Şükrü Kabukçu da bu duyarlı  bağışından dolayı Merve Sayın’a teşekkür ederek yaptığı açıklamada “Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın yürüttüğü çok güzel hizmetler var.  Bunlardan bir tanesi de hemen yanı başımızda olan İdlib’de meydana gelen  hadiselerde  ve özellikle soğuk kış günlerinde  mağdur olan kardeşlerimize uzaktan yardım ediniz.  Türkiye Diyanet Vakfı olarak ‘idlib’de   bir iyilik sıcak bir yuva’ başlığı ile girişmiş olduğumuz çalışmalarda  bir hanenin sıcak bir yuvaya kavuşması için  ciddi bir yardım kampanyası var.  Biz bu konuda Çanakkale’deki din görevlileri olarak da  İl Merkezi ve imkanlar dahilinde İlçelerimizden bir katkı yapılmasını bekliyoruz.  Vatandaşlarımızın, bizim vermiş olduğumuz hesap numaralarında  eğer arzu ederlerse katkı yapmalarını bekliyoruz.  Unutmayalım ki yağan kar, yağan yağmur ve oluşan havada  sıcak bir yuvaya kavuşmak için bir aile için son derece önemlidir.  Allah hiç birimizi mağdur etmesin. Ama biz biliyoruz ki mağdur olan kardeşlerimizin elinden tutmak da  bizim imani bir değerimizdir.  Bu aziz millet tarih boyunca  bütün varlıklara  diline, dinin ve ırkına bakmaksızın yardım etmiştir.  Ama özellikle dindaş kardeşlerimize karşı duyarlılığı  elbette ki daha farklı ve güzel kılmıştır” dedi.
 
Şerife Erdem