Siyasetin tansiyonunu yükselten gelişmelere rağmen, İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın yaşanılanları görmezden gelen tavır içinde olduğunu savunan Bayramiç örgütü, yüz gülümseten bir söz etti;
“YÜKSELEN ATEŞİ, KAR MANZARASI SÖNDÜRMEZ..!”
Parti içi siyasetin nabzını yükselten son gelişmeler adından, Belediye Başkanı Gökhan’ ın,  İl Başkanı Ural’ a yaptığı ziyareti çarpıcı bir ifade ile yorumlayan onlarca CHP’ li, manidar ir söz etti;
“GÖKHAN, URAL’IN ARKASINDA..”
----------------------------------------------------------
CHP KAYNIYOR, URAL KAZDAĞLARI SİYASETİNDE…!
-----------------------------------------------------------
Ana muhalefet CHP’ de, son olarak WhatsApp yazışmalarının neden olduğu, Disiplin yolu hamlesi siyaset kamuoyunun tartışılan gündem maddesine dönüşmüştü.
Bayramiç ilçe Başkanı Emin Fidan hakkında harekete geçen ve Disiplin yolunu açan CHP İl Yönetiminin ilgili organları, ilçede tepkiye yol açmıştı.
İl Başkanı Ural’ ın, yaşanılanlar karşısında uzunca süredir devam eden Kazdağları siyasetinde olduğunu savunan birçok partilisi; “CHP kaynıyor, Başkan Kazdağları siyasetinde..” şeklinde konuştu.
Son olarak, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından İl Başkanlığında ziyaret edilen ve bu ziyaret nedeni ile ; “Gökhan, Ural’ ın arkasında” yorumları alan ikili için, Bayramiç örgütü dikkat çeken sözler etmişti.
Bayramiç ilçe Başkanına yönelik açılan Disiplin yolu nedeni ile siyaset kamuoyunun günlerdir tartıştığı yaşanılanlara karşın, CHP İl Başkanı metin Ümir Ural’ ın kar manzaraları eşliğinde Kazdağları siyaseti yapmasına ateş püsküren Bayramiç ilçe örgütünden onlarca isim, VİTAMİN Haber Merkezine ulaştı, çarpıcı bir sorunun yanıtını aradıklarını söyledi.
İşte o soru; ; “CHP kaynıyor, siyasetin nabzı da ateşi de yükseldi..  Yükselen ateşi, karlı dağların soğukluğu mu giderecek?”
 BU PAYLAŞIM, TARTIŞMA ÇIKARDI..
CHP İl Başkanı Ural, önceki günlerde karlı manzara fotoğrafları eşliğinde, bir paylaşıma imza atı. Ural’ ın soysam medya hesabından kar manzaraları eşliğinde gerçekleştirdiğinin, Kazdağları siyaseti olduğunu savunan partilileri; “Parti kaynıyor, başkan Kazdağları siyasetinde” şeklinde bir ifade ile tepkisini gösterdi.
İl Başkanı Ural, facebook’dan “KAZDAĞLARI HEPİMİZİN...
Kazdağları doğal güzellikleri, su kaynaklarımız ve ekolojik denge için, yaşam için her şeyin üstünde..
Bu gün Kalkım- Edremit karayolu üzerinden Edremit, Çanakkale yapıyorum..
Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim..
Bu ülke, kendi kendine iklimiyle, doğasıyla, üretimi ve insanıyla geleceğini planlayabilir, kimsenin Kazdağlarını bir avuç yandaşa peşgeş çekmeye hakkı yok, bu güzellikler vahşi madencilik ve bir avuç Uluslararası sermayeye  ve de taşeronuna feda edilemez... #Birliktebaşaracağız #Kazdağlarıhepimizin” ifadelerini kullanmıştı.
Erdem Sürek