Sağlık Çalışanlarının ardından riskli grupta yer alan 80 yaş ve üzeri vatandaşlara da aşı yapıldı. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından evlerde gerçekleştirilen aşı çalışmaları kapsamında yenice ilçesinde 110 vatandaşa aşı yapıldı.

Koronavirüs salgını nedeni ile zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, korunmanın tek yolu olan aşılama çalışmaları başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından hafta başında Sağlık çalışanları aşı olmuştu ardından riskli grupta yer alan 80 yaş ve üzeri vatandaşlara sıra gelmişti. Önceki gün Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı ekiple tarafından gerçekleştirilen aşılama çalışmaları kapsamında Yenice İlçesinde 110 kişi’ye aşı yapıldı.

Aşılama ile ilgili Yenice Kaymakamlığından yapılan açıklamada “İlçe Sağlık Müdürlüğümüzce İlçe Merkezi, Kalkım Beldesi ve tüm köylerimizi kapsayacak şekilde oluşturulan 3 Aşı Ekibi ile birlikte ilçemizde ikamet eden 90 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile aynı hanede yaşayan 80 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın COVID-19 aşılama işlemleri kendi evlerinde yapılmakta olup şu ana kadar 110 yaşlımızın aşılama işlemi gerçekleştirilmiştir. Aşılama hizmeti devam etmektedir. Aşılama hizmetinde emeği geçen sağlık çalışanlarımıza teşekkür eder, aşı olan kıymetli büyüklerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz” ifadelerine yer verildi.
 
İsmail Şen