İkilinin ülke ve yerel siyaseti konuştukları bilgisini, ziyareti anlatır fotoğraflar eşliğinde duyuran isim CHP’ il Başkanı Metin Ümit Ural’ ın sosyal medya paylaşımının, örgüt tabanında akılara yanıtı merak konusu onlarca soruya neden olduğu gözlendi.
Bir yanda ‘Dekont Siyaseti’, diğer yanda WhatsApp yazışmalarında geçen eleştirilerin neden olduğu Disiplin soruşturmaları ile son günlerin tartışılan Siyaset gündemine dönüşen CHP’ deki gelişmelerin boyutu, Belediye Başkanı Gökhan’ ın, İl Başkanı Ural’a yaptığı ziyaret ile daha da merak konusuna dönüştü.

--------------------------------------- 
TARTIŞILAN GELİŞMELER SÜRE DURSUN,
URAL’ A SÜRPRİZ ZİYARET…”
-----------------------------------------

ANA MUHALEFET CHP’ DE, “DEKONT SİYASETİ…!” manşetine neden olan iddiaların ardından, Bayramiç İlçe Başkanı’na açıldığı ileri sürülen disiplin soruşturması, siyaset kamuoyunun gündem maddesine dönüşmüştü.
Çanakkale’de, sağcısı solcusu, orta yolcusu, siyaset ile ilgilenen hemen her vatandaşın, CHP deki gelişmeler üzerine yaptıkları çarpıcı değerlendirmeler, kuaktan kulağa yayıla dursun, CHP’ li Çanakkale belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Partisinin il Başkanı Metin Ümit Ural’ı ziyareti ile dikkat çekti.
Geçen 18 Ocak’ta, Gazeteniz VİTAMİN, CHP Kurmaylarının bir önemli konuya değinir iken yaptığı, dekontlu vurgu ile gündeme getirdikleri dikkat çeken gelişmeleri manşetine taşımıştı.
 Alınan bilgiye göre, CHP Kurmaylarının yer aldığı bir toplantıda, üst düzey siyasetçi;  ”İşte size belge…  Aleyhte yazdırmanın bedelini gösterir dekontlar…”  şeklindeki sözleri eşliğinde,  bazı Parti yöneticilerinin güttüğü siyasete eleştiri getirmişti.
 İddialar ve parti içi kulislerde dillenenler, kulaktan kulağa yayılanlar,  bununla da sınırlı kalmamıştı. Partili bir yönetici, üst düzey parti yöneticisi hakkında yazılar yazan kalemin sahibine,  İddiaya göre ayrı tarihlerde birden fazla kez havaleler yapmıştı.
CHP’ de bu iddialar siyaset gündeminin tartışılan gündem maddesine dönüşmüş iken,  yeni bir gelişme yaşandı. 
 
Ulusal Haber Ajansları’nın, abonelerine servis ettiği; “WhatsApp YAZIŞMALARINA DİSİPLİN YOLU” şeklindeki başlıklarla duyurduğu son gelişme, ‘Dekont Siyaseti’ şeklinde anılan diğer yaşanılanın adeta önüne geçmiş, böylelikle de siyaset kamuoyunun gündemi bir anda değişmişti.
CHP’ de, eleştiriler karşısındaki sert tutum, Arşivlerin unutmadığı  bazı manşetleri  akla getirmeye yetmişti.
2020 Haziranında, CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’e çıkışan İl Başkanı Ural’ ın sözlere akıllara gelmişti.
Eleştirilerini sosyal medyadan ve kişisel özel yazışma gruplarından yapanlara yaptırım gelmesine karşın, Ural için gözlenen sessizlik, gazete manşetlerinde dile getirilmişti.

Gazeteniz VİTAMİN’ in,”URAL ELEŞTİRİNCE ‘NORMAL’, ÖRGÜTLER SES VERİNCE ‘ANORMAL…’ “ başlığı ile kaleme aldığı haberin yayımlandığı gün, İl Başkanı Metin Ümit Ural’ı,  CHP’ li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyaret etti.
Ziyareti, sosyal medya hesabından duyuran Ural, “Çanakkale Belediye Başkanımız Sn. Ülgür Gökhan İl Başkanlığımızı ziyaret etti. Genel ve yerel siyaset sohbetimiz güzeldi. İl Yönetimimiz olarak, ziyaretleri için teşekkür ederiz.” İfadeleri ile birlikte,   ‘Birlikte başaracağız’ hashtec’i açtı.
İl Başkanlığına gerçekleşen bu ziyaret sırasında, son günlerin iddiaları yanında, Bayramiç İlçe Başkanına gözüken Disiplin yolunun, ikili görüşmelerde gündeme gelip gelmediği merak konusuna dönüştü. CHP tabanında; “Eleştiriler manşetlere taşındığında gözlenen sessizlik, partili yöneticilerin, kişisel yazışmalarında edilen sözler karşısında derin soruşturma” şeklinde ifadeler ile son gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.
Geçen yıl ve önceki gün yaşanılanlara, partilerin yorumu; ‘KONUŞAN BAŞKAN OLUNCA,  İLGİLİ ORGANLAR  ‘ SUS-PUS…’ şeklinde gelmişti.

CHP Bayramiç İlçe Başkanının serzenişli ifadeleri nedeniyle, hakkında açılan Disiplin yolunu karşısında,  Bayramiçli partililerin verdiği örnek geçmiş aylarda yapılan bir açıklama hatırlatması ile gelmişti.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ ın, Yerel Gazetelere manşet olan, 2020 yılı Haziran ayındaki açıklamalarını anımsatan CHP Bayramiç örgütünden onlarca isim; “Genel Başkan yardımcısına edilen sözler, nasıl oluyor da o gülerde rafa kalkıyor?” diye sormuştu.

HATIRLATILAN,  O AÇIKLAMA…
 İl Başkanı Ural’ ın, CHP Genel başkan yardımcısı Av. Erkek’ için ettiği sözünü anımsatan Bayramiç örgütünden onlarca isim,  “İl Başkanı Ural; ‘Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız her nedense ortada yok’  şeklinde ifadesi eşliğinde çarpıcı sözler etmişti.” diye konuştu.

Erdem Sürek