CHP’ de eleştiriler karşısındaki sert tutum, Arşivlerin unutmadığı bazı manşetleri akla getirdi..
 
2020 Haziranında, CHP Genel Başkan yardımcısı Erkek’e çıkışan İl Başkanı Ural unutuldu.
Eleştirilerini sosyal medyadan ve kişisel özel yazışma gruplarından yapanlara yaptırım geldi.
 
URAL ELEŞTİRİNCE ‘NORMAL’,
ÖRGÜTLER SES VERİNCE ‘ANORMAL…’
 
Yaşanan bu duruma, partilerden yorum gecikmedi;
‘KONUŞAN BAŞKAN OLUNCA,  İLGİLİ ORGANLAR  ‘ SUS-PUS…’
 
Siyaset kamuoyu, CHP Bayramiç İlçe Başkanının serzenişli ifadeleri nedeniyle, hakkında açılan Disiplin yolunu konuşa dursun, Bayramiçli partililerin verdiği bir örnek hayli çarpıcı oldu.
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ ın, Yerel Gazetelere manşet olan, 2020 yılı Haziran ayındaki açıklamalarını anımsatan CHP Bayramiç örgütünden onlarca isim;
 
“Genel Başkan yardımcısına edilen sözler, nasıl oluyor da rafa kalkıyor?” diye sordu.

----------------------------------------------
 
CHP’ DE İL BAŞKANI KONUŞUNCA ÇIT YOK,
ÖRGÜTLER SES VERİNCE KIZILCA KIYAMET…
 
----------------------------------------------

CHP Bayramiç İlçe Başkanı Emin Fidan hakkında, WhatsApp yazışmaları nedeniyle açılan disiplin yoluna arşivden bir haber örneği ile tepki geldi.
 
 İlçe Başkanı Fidan’a disiplin yolu açanların, CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’e laf çarpanlara sağır dilsiz olduğunu savunan onlarca Bayramiçli partili, Arşivlerin unutmadığı manşet hatırlatması ile sesini yükseltti.
 
‘İL BAŞKANI OLUNCA, DERİN SESSİZLİK..’
 
CHP Bayramiç örgütünden çok sayıda partili,  konuşan ve eleştiren il başkanı olunca, ilgililerin sessiz kaldığını öne sürdü.
İl Başkanı Metin Ümit Ural’ ın, 2020 yılı Haziran ayında CHP Gene Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’e yönelik açıklamalarını anımsatan Bayramiçli CHP’ liler, ilçe Başkanlarına sahip çıktı.
 
Bayramiç ilçe Başkanı eleştiri yüklü sözlerini WhatsApp üzerinde dile getirmekle suçlanmış, Parti Disiplin kurulunun ilgili organlar harekete geçmişti.
 
Ulusal haber ajanslarının,  “CHP’de Whatsapp Gerginliği” balığı ile abonelerine servis ettiği haberler karşısında konuşan Bayramiçli çok sayıda CHP’ li;
“Gazetelere Manşet açıklamalara sessiz kalanlar, bir cümle eleştiri için kıyameti koparıyorlar” diyerek, 2020 yılı Haziran ayında yayımlanmış bir gazetenin manşeti hatırlatmasında bulundular.
 İl Başkanı Ural> ın, CHP Genel başkan yardımcısı Av. Erkek’ için ettiği sözünü anımsatan Bayaramiç örgütünden onlarca isim İl Başkanı Ural’ ın;“Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız her nedense ortada yok” şeklindeki sözüne, o dönem sağır ve dilsiz kalındığını savundu.

NE İDİ O MANŞET?
Gazete manşetinde; “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Yönetimi, il siyaseti ve ilgili konularla gerçekleşen olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Çanakkale Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’i eleştiren il yönetimi, “İyi parti GİK üyesi Sayın Rıdvan Uz devreye giriyor açıklama yapıyor. Ancak bizim Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız ise her nedense, ortada yok.
Seçilmiş olduğumuz 23 Şubat'tan bu güne henüz parti örgütümüzü ziyaret etmemiş durumdadır. Yoğunluğu çok fazla olabilir; ama Sayın Rıdvan Uz'a bu konuda bir açıklama yapabilir diye düşünüyoruz” şeklindeki, İl Başkanı Ural’ ın ifadeleri yer almıştı.

GÖĞÜSGEREN’E DE BENZER İŞLEM YAPILMIŞTI..
Bayramiç İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren'in hakkında, benzer davranışlarda bulunduğu gerekçesi ile geçtiğimiz aylarda ceza gündeme gelmişti.

Cuma Deren