Meteorolojinin günler öncesinde uyarısını verdiği kar yağışı Çanakkale’nin bazı kesimlerini beyaza bürüdü. Merkezde etkili olmayan kar yağışı İlçelerde ve özellikle yüksek kesimleri beyaz örtüyle kapladı.

Günlerdir yağış beklenen Çanakkale’ye hafta başında Yağmur etkili olurken meteoroloji daha sonra kar uyarısı yaptı. Yoğun kar yağışı uyarısı yapan meteorolojinin tahmin ettiği yağış, Perşembe günü gece yarısı başladı.  Sabaha karşı etkili olan kar yağışı özellikle yüksek kesimleri beyaza büründü. Çanakkale Merkezde karla karışık yağmur halinde yağarken İlçelerde Kar kalınlığı 4-5 santime ulaştı.  Kurak bir kışı geride bıraktığımız son günlerde Barajlardaki su seviyesinin yükselebilmesi için kar yağışının  önemi her fırsatta uzmanlar tarafından vurgulanırken,  yağışlar barajlardaki  su seviyesini de etkileyecek.  Merkez için manzara umulduğu gibi olmasa da ilçelerde yağışlar etkili oldu.  Özellikle Çan bölgesi, kar yağışından olumlu anlamda etkilendi ve ilçenin büyük bir bölümü, köylerin çoğunluğu beyaz örtü ile kaplandı.  

Kazdağları Eteklerindeki Yenice İlçesi Beyaz Örtüye Büründü
Yenice ilçesinde dün gece  saatlerinde yağan kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hava sıcaklığının hafta sonu daha da düşeceği ve kar yağışının daha etkili olması beklendiği açıklandı. Beyaz örtüyle kaplanan Yenice'de kar kalınlığı kısa sürede 3-4 santimetreye ulaştı. Yağan yağmurlar ardından gelen kar yağışı ile birlikte neredeyse yok olmak üzeri olan Yenice Göletinin yeniden suyla dolması yüzleri güldürdü.
 
Cuma Deren