20 Ocak’ta gerçekleşecek AK Parti İl Başkanlığı seçimine hazırlanan İl Başkanı Naim Makas’ın, Merkez sağ’ da öne çıkan önemli isimler ile Yola Devam hazırlığında olduğu, Yönetim kurulu listesine bazı yeni isimleri dahil ettiği öğrenildi.

90’ lı yılların İktidar Partileri ANAP ve DYP’ de görev almış dönemin genç siyasetçilerinin büyük bölümü, AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte Merkez sağ siyasetini bu yeni adreste sürdürmeyi seçmişti.
İktidar partinin İl Başkanlığı seçimine sayılı günler kala, çarpıcı gelişmeler yaşanmaya başladığı gözlendi.

ÖNEMLİ STK’LRIN KURUCULARI DA VAR,
SİYASETİN DUAYENLERİ DE…!
Kulislerde dillenen ve kulaktan kulağa yayılan ifadeler şöyle oldu;
“Yeni Yılda, Yeni Kadrolar ile Ant içtiğimiz Hedefe..  Hedef 2023, Yola Devam…”

-----------------------------------------
SER VERİYORLAR, SIR VERMİYORLAR…!
“YENİ İSİMLER, USTA SİYASETÇİLER…!”
----------------------------------------

AK Parti’de İl Başkanlığı seçim çalışmaları sürüyor. Kongreye sayılı günler kala, Yönetim Kuruluna dahil edilen bazı yeni isimlerin, “2023 hedefinde, Ustalaşan siyasetçiler ile…”  şeklinde bir ifade ile değerlendirmeye neden olduğu gözlendi.
Türkiye’ nin bir dönem siyasetine damga vurmuş,  dönemin İktidar Partileri ANAP ve DYP’  nin kadrolarında görev almış genç isimlerin, 20 Ocak’ ta gerçekleşecek AK Parti İl Başkanlığı seçiminde, Yönetim Kurulunu oluşturacaklar arasında bulunduğu,  bununla birlikte adından önemle bahsedilen STK’ ların kurucuları başta,  şehirde uzun süre hizmet etmiş Kuma görevlilerinin de,  Yeni Dönemde AK Parti İl Yönetimi’  nde görev alacağı bilgisi, kulislerin ‘en’ konuşulanına dönüştü.
Alınan bilgiye göre, İl Başkanı Naim Makas, “Hedef 2023..” sloganı ile günlerdir Yeni Yönetim Kurulu’nu şekillendirme uğraşına girdi. Mevcut yönetimden isimlerin büyük bölümü Yeni Dönemde de ‘Yola devam’  diyecek. Bunun yanında, alınan bilgiye göre Yeni Dönemde, Yeni İsimler siyasete dahil olacak.
Parti içi kulislerde, Yeni Yönetimde görev alacağı öğrenilen isimler için gelen değerlendirmeler dikkat çekti.
Gelişmeler üzerine tabanda dilenen, kulaktan kulağa yayılan çarpıcı değerlendirme şöyle oldu:
“Bir Dönemin gençleri, Merkez sağ siyasetinin ustalaşan isimleri olarak, Reis İle Birlikte, Hedef 2023 diyor… Hep Birlikte Ant içildi, Durmak Yok,  Yola Devam..”
Dönemin iktidar partileri ANAP ve DYP’  nin gençlik teşkilatlarında görev alan, AK Parti’nin kuruluş sürecinde Merkez sağ siyasetini bu yeni adreste sürdüren Partililerden bazılarının,  Yeni yönetim kurulunu oluşturacağı, Yeni İl Yönetimi’nde ismi geçenlerin,  kamuoyunun yakından tanıdığı isimler olduğu,  Merkez sağ siyasetçileri arasında karşılığı bulunan bu isimlerin,  AK Parti’ yi 2023 Hedefine ulaştırmak için ant içtikleri, günlerdir parti içi kulislerde tekrarlanan bilgiye dönüştü.

ÖNEMLİ STK’LRIN KURUCULARI DA VAR,SİYASETİN DUAYENLERİ DE…!
Ser verilen, ancak Sır verilmeyen bu yeni isimler merak konusuna dönüşe dursun, Kulislerde dillenen ve kulaktan kulağa yayılan ifadeler şöyle geldi;
“Yeni Yılda, Yeni Kadrolar ile Ant içtiğimiz Hedefe..  Hedef 2023, Yola Devam…”
Kulislerde ayrıca; “Halka dokunacak, sokakta karşılığı olacak isimler, AK Parti’ yi tek başına iktidara taşımaya gün sayıyor.” İfadeleri ile seçime girecek Yeni İl Yönetiminden övgüyle söz edildiği gözlendi.

Erdem Sürek