Kurak bir kış yaşadığımız şu günlerde Barajların hasret kaldığı yağışlar önceki gün gerçekleşti. Akşam saatlerinde bastıran yağmur Çanakkale sokaklarını göle çevirdi. Tıkanan kanalları açmak için Belediye çalışanları yoğun bir mesai harcarken, bazı sokaklar  dere yatağına döndü.
 
Son yıllarda en kurak yılı yaşadığımız bu günlerde barajlar alarm seviyesine inmeye başlamıştı. Beklenen yağışlar bir türlü gerçekleşmeyince de Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere bir çok kurum su tasarrufuna gitmişti. Kış aylarının ortasına geldiğimiz bu günlerde sıcaklıklar önceki yılın aynı günlerine göre yüksek olurken Vatandaşlar da yağmura hasret kalmıştı. Özellikle kuraklık nedeni ile beklenen yağmur için meteoroloji günler öncesinden uyardı ve beklenen yağmur Salı günü akşam saatlerinde başladı. Gök gürültülü sağanak halinde etkili olan yağışlar Çanakkale’yi olumsuz etkiledi. Logar ve kanalizasyonların kapalı olduğu bazı sokakları su bastı.

Salı günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışlar Çanakkale Merkezde Çarşı bölgesi, Cumhuriyet Meydanı ve logarların tıkandığı bazı bölgelerde taşkınlar oluştu. Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler tıkanan kanalizasyonları açmak için çalışırken bazı yerlerde de vatandaşlar kendi çabaları ile su birikintilerinin giderilmesi için çalıştı. Kanalizasyonların tıkalı olduğu bazı sokakları su basarken bazı yerlerde iş yerlerini su bastı.

Yağışların şiddetini gösterdiği saatler öncesinde Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan ve mazgalların temizliği için Çanakkale Belediyesi çalışanlarının iş başında olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Değerli Hemşerilerim, Kentimizde etkili olan sağanak yağmur sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda olan ekiplerimiz, ana güzergahlar başta olmak üzere kent genelinde ızgara temizliğine ve çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bayramiç’te Bazı İş Yerlerini Su Bastı
Fırtınanın ardından akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış Kazdağları eteklerindeki Bayramiç İlçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Bayramiç ilçesinde de etkili olan sağanak yağmur nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su basan yerlerde maddi hasar oluştu. Cadde ve sokaklar da su altında kaldı. Yağmur suları yollardan dere gibi aktı. Bayramiç Belediyesi ekipleri, vidanjör ile ev ve iş yerlerine dolan yağmur sularını boşalttı. Yollarda biriken suların tahliyesi için ekipler rögar kapakları açtı.   İlçeye bağlı Çırpılar, Külcüler ve Evciler köylerinde ise dolu yağışı etkili oldu. Dolu yağışının ardından yollar kar yağmışçasına beyaza büründü.

Dev Dalgalar Küçükkuyu Sahillerini Dövdü
Üç gündür kentte etkili olan fırtına deniz ulaşımı başta olmak üzere bir çok alanda olumsuz etki yaratırken, fırtınanın etkisi ile oluşan dev dalgalar Çanakkale’nin turizm beldesi Küçükkuyuda sahilleri dövdü.  Lodos fırtınası, Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi'nde de fazlasıyla hissedildi. Lodos nedeniyle oluşan dev dalgalar sahilleri adeta dövdü. Rıhtımı aşan deniz suları evlere kadar ulaştı. Küçükkuyu Beldesi sahilinden geçen Çanakkale-İzmir karayolu da lodosun oluşturduğu dalgalar nedeniyle kısmen sular altında kaldı. Trafikte seyreden araçlar karayoluna dolan deniz suyu nedeniyle zor anlar yaşadı.

Fırtına Gelibolu’da Tekneyi Batırdı
Öte yandan Gelibolu fırtınanın etkili olduğu bir diğer ilçe olan Gelibolu’da tekne battı. Fırtına nedeni ile oluşan dalgalara dayanamayan bir tekne alabora olarak battı. Gelibolu İlçesinde Limanda  bağlı olan bir balıkçı teknesi, fırtına nedeniyle batarken, Batan tekne vinç yardımıyla sudan çıkarıldı.
 
Cuma Deren – Şerife Erdem