Milliyetçi Hareket Partisi’nin eski Merkez ilçe Başkanlarından, partililerinin; ”Yaşlı Kurt” diye isimlendirdiği usta siyasetçi, gergin geçen Belediye Meclisi ardından, çarpıcı bir değerlendirmeye imza attı.
CHP’ li Gökhan’ ın, İYİ Partili Meclis üyesi Kunt’ a yönelik sözlerinde haklılık payı olduğunu, ancak eksik bulunduğunu savunan MHP’ li Uğur;
“ÖZETLE DENİLEBİLİRDİ Kİ;  HDP VE PKK’ YA GÖNÜL VERENLERİN OYLARIYLA…”

2021’ in ilk meclisinde dile gelen ifadeye ilişkin çarpıcı değerlendirmede bulunan İbrahim Tayfun Uğur şöyle dedi;
“ Sayın Ülgür Gökhan, ‘(İP)’nin varlığı, CHP sayesindedir’ diyerek, bir gerçeği dile getirmiştir.
Bu ifade doğrudur (İP), seçimde barajı aşamadığı halde CHP sayesinde meclise girilebilmiştir.
Ancak bu ifadede bir eksik vardır. Oda:  Bir HDP’ li vekilin  (İP)’ye; ’Mecliste şuan, koltuklarınızda,  HDP’ nin HDP ve PKK’ ya gönül verenlerin oylarıyla, kıyıya ilişmiş, oturuyorsunuz’ demesini hatırlamamasıdır.” 

UĞUR’DAN,  ÇARPICI VARSAYIM;
“ÜSTE, ÖZÜR DE GELEBİLİR…”
VİTAMİN’ e  özel konuşan MHP li Uğur,sözlerini, “Şuraya bir not düşelim..” vurgusu ardından sonlandırdı. 
“Şuraya bir not düşelim. Çanakkale Belediye Başkanı, yarın bunları çağırıp, iki müdürlük, üç şeflik   (v.b.) verirse, üste birde bunlar özür dilerler.”          

--------------------------------------------
MHP’ LI UĞUR’DAN, GÖKHAN’ IN SÖZLERİNE ÇARPICI DEĞERLENDİRME;
“DOĞRU FAKAT, EKSİK İFADE…!”
----------------------------------------------

CHP’ li Çanakkale Belediyesi’nin 2021 yılı ilk Meclis oturumunda edilen bir söz, siyaset kamuoyunda yorumlana dursun, MHP Kurmaylarından, geçmiş dönem Merkez ilçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
 2021’ in ilk meclisinde dile gelen ifadenin doğru fakat eksik olduğunu savunan MHP’ li Uğur, VİTAMİN’ e özel konuştu.
Siyaset kamuoyunda yorumlanan, CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıklarının açıklamaları ardından, CHP Genel Başkan yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ile İYİ Parti GİK üyesi de olan Rıdvan Uz’ un ortak basın açıklamasına neden konu için, olası tartışılacak sözler MHP’ li Uğur‘ dan geldi.
Patisinin eski Merkez ilçe Başkanlarından olan, Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği adaylıkları da bulanan, partililerinin; “Yaşlı Kurt” diye isimlendirdiği Uğur, Gazeteniz VİTAMİN’ e konuştu.
 Uğur;”Sayın Ülgür Gökhan, ‘(İP)’nin varlığı, CHP sayesindedir..’,diyerek, bir gerçeği dile getirmiştir.
Bu ifade doğrudur. (İP), seçimde barajı aşamadığı halde CHP sayesinde meclise girilebilmiştir.
Ancak bu ifadede bir eksik vardır. Oda:  Bir HDP’ li  vekilin,  (İP)’ye yönelik; ‘ Mecliste şuan, koltuklarınızda,  HDP’ nin HDP ve PKK’ ya gönül verenlerin oylarıyla, kıyıya ilişmiş, oturuyorsunuz’, demesini hatırlatmamasıdır.
Ayrıca başka bir HDP’ li Vekil; ‘ (İP)’liler bize geldi. Nerede, nasıl, kiminle çalışırız diye bizimle görüştü’ demiştir. Bu söz de anımsatılmamıştır.” İfadelerini kullandı.
İYİ Parti’ den bahisle, “İP’nin  Genel başkanı ve diğer baş yöneticileri, maalesef iki şeflik, iki müdürlük, iki meclis üyeliği (V.B) olamadım diye giden, ülkücülükten nasibini almamış tiplerden oluşmaktadır.” Şeklinde konuşan MHP Kurmayı Uğur, şöyle devam etti;
“Ömrüne beş parti sığdırmış olan, AK Parti’ nin kuruluşunda yer alan ve  sayın Cumhurbaşkanımızla Anadolu’ yu karış karış gezip, her gittiği yerde sayın Erdoğan’ a methiyeler yazmış olan Meral Hanım finalde CHP ve HDP’ nin bu sözlerini yalayıp yutmuştur.
Ankara’ daki (İP)li yöneticilere söylüyorum; Milliyetçiyim ülkücüyüm pozları vererek Yüce Türk Milletini kandırmaya çalışmayın. Bu millet, sizlerin ne olduğunu çok iyi  bilmektedir.    
Bizim liderimiz, Sayın. Devlet Bahçeli’ nin tabiri ile ‘Zillet ittifakı’ tanımı sizlere çok yakışmaktadır.”
Sözlerini, “Şuraya bir not düşelim..” vurgusu ardından sonlandıran Uğur, şöyle dedi;
“Şuraya bir not düşelim. Çanakkale Belediye Başkanı, yarın bunları çağırıp, iki müdürlük, üç şeflik   (v.b.) verirse, üstte birde bunlar özür dilerler.”          

Erdem Sürek