İl Genel Meclisi’nden oy birliği ile çıkan 2021 bütçesine, Valilik Makamından ikinci kez veto kararı gelmişti.

İkinci RED kararı üzerine, CHP Kurmaylarının Genel Başkan yardımcısı Av. Erkek’ in de yer aldığı, geniş katılımlı toplantıda son gelişmeyi masaya yatırdıkları öğrenildi.
Siyaset kamuoyunun haberdar olduğu toplantıya ilişkin;  varılan sonuç, alınan karar ve söylemler yanı sıra, CHP Kanadının izleyeceği yolun ne olduğu merak konusuna dönüştü.

AĞIZLARI BIÇAK AÇMADI,
AÇIKLAMA VAR MI SORUSUNA; “BUGÜN, YA DA YARIN..” DENDİ…

----------------------------------------
İKİNCİ RED KARARI MASAYA YATIRILDI…
DERİN SESSİZLİK, DÜN DE SÜRDÜ…
----------------------------------------

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin iktidarı CHP, ardı ardına RED gören 2021 bütçesi kararını İl Başkanlığında gerçekleşen geniş katılımlı toplantıda masaya yatırdı.
Alınan karar, ya da izlenecek yola ilişkin, CHP kanadında adeta ağızları bıçak açmadı.
Oy çokluğu ile Meclisten geçen 2021 Bütçesi, Onay makamı Vali İlhami Aktaş’ a sunulmuştu.
İlkinde RED gören bütçe, yeniden görüşülmek için İl Genel Meclisine iade edilmişti.
Olağanüstü gerçekleşen İl Genel Meclisinin oturumunda, iade edildiği şekilde, oy çokluğu ile Meclisten tekrar geçen 2021 bütçesi, Onay makamından yine veto görmüştü.
RED kararını, 2021 yılının ilk günlerinde masaya yatırdığı öğrenilen CHP Kurmayları, İl Başkanlığında, Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek’ in de yer aldığı, geniş katılımlı toplantıda değerlendirdi.
Siyaset kamuoyu, bu toplantıda alınan kara6r ve CHP’ nin izleyeceği yolu merak ede dursan, CHP’ de ağızları adeta bıçak açmadı.
Edinilen bilgilere göre, İl Başkanı Metin Ümit Ural, gazetecilerin: ”Toplantıya ilişkin açıklama olacak mı?” şeklindeki sorularına;  “Bu gün, ya da yarın” yanıtını verdi.
Bu yanıt ardından,  CHP’ de gözlenen derin sessizlik, dün de sürdü.
Ana muhalefet CHP’ nin tabanında, dün gün boyu; “Toplantıda alınan bir karar yok mu? İzlenecek bir yol yok mu?” şeklinde dile gelen soruların, dillendiği gözlendi.

GÜN OLA, HAYIR OLA…
CHP tabanının, parti kurmaylarından bu gün (8 Ocak Cuma) itibari ile açıklama beklediklerini, dün gün boyu sesli düşünerek dile getirdikleri öğrenildi.
“Gün ola, hayır ola..” şeklinde ifadeler eşliğinde; “Toplantılar yapılıyor, izlenecek  bir yol haritası karara bağlanamıyor mu?” şeklindeki soruya yanıt aradığı gözlenen bazı partililerin, kamuoyunun alınan kararlara ilişkin merakının giderilmesi için, parti kurmayları ile görüşmeler yaptıkları da, kulislerden edinilen bilgiler arasında.

Erdem Sürek