Deniz ulaşımının marka ismi GESTAŞ, filosuna yeni gemiler katmak için, aylar süren ve tekrar tekrar iletilen borçlanma yetkisi talepleri ile İl Genel Meclisine yaptığı başvurularıyla dikkat çekmişti.
Her seferinde RED gören GESTAŞ,  filosunda görev alan kiralık gemilerin bir kısmını, kira sözleşmelerinin bitimi ardından satın almış, yine gündem olmuştu.
GESTAŞ üzerine yeni yorumlar getiren son gelişme, Genel Müdür Sevinç’ in, elde gemi maketi ile RED kapısına yaptığı ziyareti oldu.
Çanakkaleliler; “ ‘Siz yetki vermeseniz de, biz alırız’ der gibi” şeklinde ifade ile çat kapı ziyareti değerlendirdi.

-----------------------------------
‘RED’ KAPISINA, GEMİ MAKETLİ ZİYARET…!
------------------------------------

İl Genel Meclis Başkanı Göğüsgeren’ e,  elde maket, çat kapı yapılan ziyarete, çarpıcı yorumlar geliyor; “ ‘Siz yetki vermeyin, biz aldık’ der gibi..”
Kamuoyu, GESTAŞ’ ın geçen yıl ardı ardına Borçlanma talebi ile çaldığı ve her seferinde RED yanıtı aldığı kapıya,  gemi maketiyle yapılan ziyareti konuşuyor.
Çanakkale İl Genel Meclis Başkanlığı’na ait sosyal medya hesabından, kamuoyu ile paylaşılan bir fotoğrafın, yeni yılın ilk haftasında, gülümseten ifadeler eşliğinde yapılan yorumların nedeni olduğu gözlendi.
GESTAŞ, filosuna yeni gemiler almak amacı ile İl Özel İdare’sinden borçlanma yetkisi talebinde bulunmuş, talep İl Genel meclis üyelerinin oylaması sonucu RED görmüştü. Aynı talep, bir kez aha tekrarlanmış, sonuç değişmemişti.
Her seferinde RED yanıtı alan GESTAŞ, filosunda görev alan, özel sektöre ait kiralık bazı gemilerin sözleşmesinin bitimi ardından, satın alımını gerçekleştirmiş ve yeniden tartışma konusuna dönüşmüştü.
Gemi almak için borçlanma yetkisi isteyip, ardından satın alma işlemini tamamlaması ile tartışma konusuna dönüşen GESTAŞ adına, önceki gün Genel Müdür Mahir Sevinç, RED kapısına ziyarette bulundu.
İl Genel meclis Başkanı CHP’ li Sadık Göğüsgeren’i makamında ziyaret eden Genel Müdür Sevinç, ziyaret anısına, bir feribot maketini Göğüsgeren’ e taktim etti.
Ziyaret anısını anlatır bu fotoğraf karesi, İl Genel Meclis Başkanlığı’na ait sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşılınca, başta Ana muhalefet CHP tabanından konuya ilişkin çarpıcı ifadeler ile gülümseten yorumlar gecikmedi.
Birçok CHP’ li; “Siz yok deseniz de biz aldık der gibi, elde gemi maketli bu ziyaret,  pek çarpıcı geldi” şeklinde ifadeler ile RED kapısına gerçekleşen ziyareti yorumladı.
Ziyaretin içeriğine ilişkin, herhangi bir bilginin yer almadığı paylaşımda, sadece şu ifade yer buldu;
“GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren‘ i makamında ziyaret etti”

Erdem Sürek