Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edilip finanse edilen "Kaliteli Kaba yem bitkileri üretiminin arttırılması" proje kapsamında; 2020 yılında doğal afetlerden zarar gören üreticiler ile küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapan Bakanlık kayıt sistemlerine kayıtlı üreticilere % 75 Devlet , % 25 üretici katkılı Sertifikalı İtalyan Çimi ve Buğday Tohumluğu dağıtımı yapıldı.

Tohum dağıtım etkinliğine; Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, ilçe protokolleri, ziraat odası başkanları, siyasi parti temsilcileri, teknik personel ve tohumluk alan üreticiler katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ hayvancılığın zor, uğraşı isteyen bir iş olduğuna değinerek, “Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi en çok zorlayan sorunların başında yem girdisi gelmektedir. Hayvanlarının tükettiği kaba yemi dışarıdan temin etmeleri, üreticisinin üzerine maddi anlamda ciddi bir yük getirmekte. Hayvancılığın karlı bir iş olması için %70 oranında kaba yem ihtiyacını üreticilerimizin kendisinin karşılanması gerekir. Biz de üreticilerimizin kaliteli kaba yem açığını kapatmak adına il genelinde 234 üreticiye 18.750 kg sertifikalı İtalyan Çimi tohumu, 2.600 kg Sertifikalı Buğday tohumu dağıtımı yapacağız. Bu Proje ile yoncanın ekilemediği alanlarda İtalyan Çiminin ekilmesini sağlayarak küçük ve büyükbaş hayvancılıkta kaliteli kaba yem üretimini arttırıp, üretim maliyetlerini düşürerek, et ve süt verimini arttırmayı hedefliyoruz.  Bugün burada dağıttığımız tohumların üreticilerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun” dedi.

Çanakkale merkez ve bağlı ilçelerinde 234 üreticiye sertifikalı 18 bin 750 kg İtalyan Çimi ve 2 bin 600 kg buğday tohumluk verildiği bildirildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi