Gazi Süleyman Paşa ve komutanları ile askerlerinin, Rumeli’nin fethi için çıktıkları kutlu yolun başlangıcı Çardak’tan, Gelibolu’ ya deniz ulaşımını sağlayan özel feribot seferlerinde, sona mı geliniyor?
Son gelişmeye ilişkin dile gelen iddia;  “Kapak Ama Sözleşmesi Yenilenmeyecek Gibi.!” şeklinde ifade edildi.
Türklerin, Anadolu’dan Rumeli’ ye geçip, ilk Fethi gerçekleştirdikleri Rota’ da, 40 yılı aşkın süredir deniz ulaşımına katkı sunan GELÇAR’ ın, kader zamanı olarak beklediği tarihin, 31 Mart 2021 olduğu ileri sürüldü.

----------------------------------------
DÜŞÜNDÜREN KADERİN ADI;
‘KAPAK ATMA SÖZLESMESİ…’
----------------------------------------

“Deniz ulaşımının 40 yıllık, Rumeli fethinin asırlık Rotası’nda, neler oluyor?” sorusuna neden çarpıcı iddialar, Çardak ve Gelibolu’ nun gündem maddesine dönüştü.
Gelibolu-Lapseki deniz hattında GESTAŞ ile birlikte sefer alan,  Gelibolu’ ya, Çardak iskelesinden hareketle, 40 yılı aşkın bir süredir deniz taşımacılığı hizmeti veren GELÇAR Denizcilik arasında yaşandığı ileri sürülenler, “Kaderin adı, Kapak Atma Sözleşmesi” diye isimlendirilmeye başlandı.
Boğaz hattında, deniz ulaşımını markası  GESTAŞ ile özel şirket GELÇAR arasında beklendiğine dikkat çekilen tarih olarak 31 Mart 2021 gösteriliyor.
Alınan bilgiye göre, bu tarihte, Özel feribotların Kapak Atma Sözleşmesi yenilenmeyecek ve hat üzerinde 40 yılı aşkın süredir süren seferle son bulacak.
 Gelibolu ve Çardak yaşayanlarının gözünde, yaşanılanın nedeni, acımasız karar ve tutum..
Gelibolu İskelesi işletme iznini elinde bulunduran GESTAŞ, iddiaya göre; GELÇAR Denizciliğin 40 yıllık deniz taşımacılığı hizmetini bitirmek için 31 Martı bekliyor.
GELÇAR’ a ait özel feribotların,  Gelibolu - Çardak hattındaki seferlerini durdurmak amacı ile alınan bir dizi kararın, şirket yetkililerine tebliğ edildiği edinilen bilgilerden.
 GELÇAR’ a bağlı feribotların “Kapat atma” sözleşmelerinin yenilenmeyeceği ve bu sayede, 40 yılı aşkın süredir boğaz hattında araç ve yolcu taşımacılığı da yapan feribotların seferlerinin duracağı konusunu, Çardak ve Gelibolu yaşayanlarını gülerdir konuştuğu ve çarpıcı ifadeler ile yorumladıkları gözlendi.
“Kapak atma” sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeni ile Gelibolu iskelesine yanaşma izinleri ortadan kalkacak olan GELÇAR bünyesindeki feribotlar,  böylece Çardak -Gelibolu hattında çalışamayacak.
Geçtiğimiz yıllarda, benzeri bir durum Çanakkale – Kliitbahir hattında yaşanmış, Çankakale kamuoyunun ‘Kilitbahir motorları’ diye andığı feribotlar,  GESTAŞ’a kiralanmış, boğaz hattının bu önemli rotasında,  özel sektör taşımacılığı sonlanmıştı.

Erdem Sürek