Çanakkale Koza Gençlik Derneğinin de katılım gösterdiği Gençlik Projesi kapsamında Rusya’dan Çanakkale’ye gelen Anna tarihi yerleri ziyaret ederek Volunteerism Expo sosyal medya hesabı üzerinden Çanakkale’yi tanıtıyor.

Bir çok uluslararası projeyi başarı ile sürdüren Koza Gençlik Derneğinin Volunteerism Expo projemiz için Rusya'dan gelen yeni gönüllü  Anna, yaptığı çalışmalarla Çanakkale’yi tanıtıyor. Bir yandan Türk Kültürünü yakından tanımaya çalışan Anna,  bir yandan da tarihi alanları gezerek, Çanakkale ve Türk tarihi hakkında bilgiler alıyor. Çanakkale’de yaptığı çalışmaları Volunteerism Expo adlı sosyal medyada da paylaşan Anna, Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağlıyor. Çanakkale ile ilgili izlenimlerini aktaran Ana “Adım Anna ve 6 aydır Çanakkale 'de gönüllü gençlik projesi için Rusya' dan geldim.   Koza Gençlik Derneği ' nde kültür, bilgi ve becerilerimi paylaşmanın yanı sıra faydalı ve ilgi çekici bir deneyim geçirmeyi temenni ediyorum” dedi.

Troya Müzesi ve Ören Yerini Ziyaret Etti
Avrupa Dayanıs¸ma Programı kapsamında C¸anakkale'ye gelen go¨nu¨llü  Anna, gerçekleştirdiği tarihi ziyaretler kapsamında Troya Mu¨zesi ve Troya O¨renyeri'ni ziyaret etti. Binlerce yıllık tarihi barındıran örenyeri ve müzeyi ziyaret eden Anna, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada  "MO¨ 3000'lere dayanan bu¨yu¨k Truva'nın tarihine tanıklık ettim. Efsanelerle o¨rtu¨lu¨, s¸airler tarafından so¨ylenen, kahramanlık hika^yelerine ilham veren bir yer. Antik kentin kazılarında yu¨ru¨rken, eski uygarlıklara kars¸ı o¨zel bir gu¨c¸ ve hayranlık hissediyorsunuz. Troya Mu¨zesi, s¸ehrin var olus¸unun her do¨neminde sizi ayrıntılarıyla ic¸ine c¸ekiyor. Hatta Truva Savas¸ı'nın tarihini go¨rebilir, Akhilleus'un do¨vu¨s¸ konus¸masını ve Helen ile Paris'in hika^yesini dinleyebilirsiniz. Burayı gezerken aynı zamanda ruhunuzda hissetmeye c¸alıs¸ın. Sanırım buraya, en kadim ve gu¨c¸lu¨ s¸ehri Truva'nın du¨nyasını kazmaya tekrardan gelecegˆim." ifadelerini kullandı.
 
Şerife Erdem