Amatör Balıkçıların en çok balık tutmak için denize olta saldıkları yerlerden biri olan Barbaros Mahallesi sahilinde rastgele atılan misina iğneleri az daha bir patinin canına mal oluyordu. Vatandaşların ihbarı üzerine patilerine ve ağzına iğne batan kediyi tedavi altın Çanakkale Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri iğneleri çıkardılar.

 Amatör Balıkçıların kıyıdan balık tutmak için en çok uğradığı yerlerden biri olan Barbaros Mahallesinin kıyı bölümünde, kopan misinalar iğneleri ile beraber yere atıldı. Balıkçıların bu ihmali az daha bir patinin canına mal oluyordu. Yere atılan iğneler bir kedinin ağzına ve patisine battı. İğnelerin batık olduğu kediyi gören vatandaşlar durumu hemen Çanakkale Belediyesine haber verdi. Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, vücudunun farklı yerlerine balık iğnesi batan can dostumuzu hemen tedaviye aldı. Özenle gerçekleştirilen operasyon sonrası patisine ve ağzına balıkçılar tarafından atılan iğneler çıkarıldı.   

Önceki gün gerçekleşen olay ile ilgili açıklama yapan Çanakkale Belediyesi Balıkçıları da uyararak “Belediye ekipleri kentlilerden gelen ihbar üzerine Barbaros Mahallesi’nde bulunan tabyalar bölgesinden yaralı kediyi alarak ağzı, ön ve arka patilerindeki balık iğnelerini çıkarttı. Balık iğnelerinden kurutulan can dostumuz, tedavisinin ardından ekipler tarafından yeniden yaşam alanına bırakıldı. Benzer vakalar yaşanmaması ve başka patilerin canlarının yanmaması adına kentlilerimizin daha duyarlı olmalarını dileriz” ifadeleri paylaşıldı.

Şerife Erdem