Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde belediye tarafından sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda koronavirüs salgınının yayıldığı belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki yoğunluk haritasında Karabiga’da riskli bölgelerin artığını göstere görsele de yer verilen belediye açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; “Değerli Karabigalılar! Pandemi salgınının başlangıcından bu yana, çok güzel bir şekilde yürüttüğümüz salgın mücadelemiz Hayat Eve Sığar uygulamasında gördüğünüz gibi son dönemde zafiyete uğramış durumda. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına hep birlikte uyarsak yine eski günlerimize dönebiliriz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım...”

Bir başka paylaşımda ise; “Beldemizde artan Kovit-19 vakaları sebebiyle, tüm vatandaşlarımızın maske-mesafe-hijyen kurallarına uymaları, toplu olarak bir arada bulunulmaması ve esnafımızın işyerlerinde gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektir. Çok hızlı şekilde bulaş gösteren Kovit-19 dan,  ancak hep birlikte kurallara uyarak korunabiliriz. Aksi halde beldemizde kısıtlamalar arttırılacaktır. Bu kapsamda birçok kurumda olduğu gibi Belediyemize gelen Vatandaşlarımıza ateş ölçümü, maske kontrolü ve HES kodu sorgulaması yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın Belediye binamıza gelirken HES kodlarını yanında bulundurmaları gerekmektedir” denildi.


Kaynak: Haber Merkezi