Çanakkale il ve ilçelerinde Covid-19 kapsamında özveri ile filyasyonda görev yapan sağlık personeline destek olmak, moral-motivasyonlarının yüksek tutulmasına bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan; Çanakkale ürünlerinden oluşan hediye sepeti Gelibolu Sağlık çalışanlarına takdim edildi. 
 
Koronavirüs pandemisi süresi boyunca, çalışmalarına ara vermeden sürdüren ev hastalarla ilk teması kuran Filyasyon ekibine moral vermek ve sağlık çalışanlarına destek olmak amacı ile Çanakkale Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale ürünlerinden oluşan bir sepet hazırlayarak sağlık çalışanlarına hediye etti. Çin’de başlayarak dünyaya yayılan Koronavirüs etkisini sürdürdüğü ve son günlerde artan vakalarla moralleri sıfırlanan sağlık çalışanlarına bir destek de Tarım ve Orman Müdürlüğünden geldi. Sürecin en başından bu yana, hastalarla ilk temas kuran Filyasyon ekipleri başta olmak üzere, Koronavirüsle en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları için Tarım he Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediye paketler düzenlenen törenle sağlık çalışanlarına teslim edildi. Çanakkale Merkezdeki sağlık ekiplerinin ardından Gelibolu Filyasyon ekiplerine de dağıtılan paketler sağlıkçılara moral oldu.

Koronavirüs   ile mücadele kapsamında filyasyonda özveriyle görev yapan sağlık çalışanlarının motivasyonlarına katkıda bulunmak amacıyla Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Çanakkale ürünlerinden oluşan hediye sepetleri sağlık çalışanlarına takdim edildi. Törene Kaymakam Hakan Kılınçkaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşcı, İl Tarım Ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Atakan Burak Ceyhan, İlçe Müftüsü Mustafa Turgut, İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Özgür Zeybek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, İlçe Malmüdürü Arif Çelik, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Türker Erdihan ve sağlık çalışanları katıldı.

 Sağlık çalışanlarına takdim edilen hediye sepetlerinin ardından konuşma yapan Gelibolu Kaymakam Hakan Kılınçkaya “Yaklaşık 1 yıldır canla başla mücadele eden sağlık çalışanlarımızın her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu hastalıkla mücadele kapsamında belirlenen kurallara uyarsak sağlık çalışanlarımızın yükünü bir nebze de olsa hafifletmiş oluruz. Gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan sağlık personellerimize teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi .

Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise yaptığı açıklamada  “7/24 özveriyle çalıştığınız için, bu ülkedeki herhangi bir riski veya olumsuz durumu bertaraf etmek için canla başla çalıştığınızdan sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bundan 2-3 hafta önce pandemi kurulunda sayın il müdürümüz çok dokunaklı bir konuşma yapmıştı ve ertesi gün kendisini aradım; ‘Kurum müdürleri olarak sağlık çalışanlarımızı ziyaret ederken bir de bunu hediye sepeti ile süslendirelim’ dedim. Organizasyona başladım ve bugün burada, diğer haftalarda ilçelerde de çalışan bütün arkadaşlarımıza moral olsun diye takdim edeceğiz. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde nice olumsuzlukları aşmamız dileğiyle” dedi.
 Kaymakam Hakan Kılınçkaya konuşmaların  ardından özverili çalışmalarından dolayı İlçe Sağlık Müdürümüz Dr. Atakan Burak Ceyhan’a “Başarı Belgesi”  takdim ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi. Belge takdiminin ardından  sağlık çalışanlarına Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan sepetler verildi.
 
İsmail Şen