Vakaların arttığı son günlerde temizlik ve hijyen malzemelerine olan talep de arttı. Vatandaşlar Koroyucu önlem olan Maske başta olmak üzere kolonya, dezenfektan malzamelerine yoğun talep gösteriyor.

Çin’den başlayarak dünyaya yayılan ve  1 milyondan fazla insanın ölümüne neden kolan koronavirüsü, ülkemizde ise ilk olarak Mart ayında görülmeye başlamıştı. Sürecin başında maske başta olmak üzere, bir çok hijyen malzemesine ulaşmak güç olmuştu. Sonradan desteklenen malzemeler ile ilgili sorun çözülse de, 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecinde  Hijyen malzemelerine talep azalmıştı. Ancak sokağa Çıkma kısıtlanmasının getirildiği ve günlük vaka sayısının arttığı şu günlerde Hijyen malzemelerine olan talep yeniden arttı.
  
Birinci dalga döneminde yaşanan kolonya ve maske ve diğer temizlik ürünlerinin tedarik zincirlerinde sorun olacağını düşünerek ve alınan yeni tedbirler doğrultusunda vatandaşlar tekrar temizlik ürünlerine sarıldı. Marketlerde kolonya ve dezenfektan reyonları boş kaldı. Türkiye’de virüsün ilk zamanında olduğu gibi yine günlük 100’ün üzerinde koronavirüsten dolayı ölüm yaşanmasından kaynaklı vatandaşlar maske ve hijyen ürünleri stoklamaya başladı. Maske ve hijyen ürünlerine talep artarken vatandaşlar fiyatlarda da astronomik bir artış olmamasını umut ediyor.
 
Cuma Deren