Çanakkale Belediyesi Kentsel Hizmetler Şirketi ile DİSK/Genel-İş arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde sonuca varılamayınca, benzeri daha önce de yaşanan ‘Grev Resti’ gündeme geldi.
Bir önceki Toplu Sözleşme görüşmelerinde de grev sözü dile gelmiş, mutabakat kısa süre sonra sağlanmıştı.
ADELET PARKINDA, HAK ARAYIŞI
İşçiler,  6 Kasım’da Adalet parkında bir basın açıklaması yapmış,  greve gidebilecekleri mesajını vermişti. 
Önceki gün, Cuma Pazarı girişinde toplanan DİSK/Genel-İş, hak arayışındaki işçiler adına konuştu.
Genel İş Şube Başkanı Metin Ceylan, grev yolunda bir engelin kalmadığını, grevin kapıya dayandığı sinyalini verdi.
BU SÖZLER, GREVE KATILMAYACAK OLANLARA…
Sendika Başkanı Ceylan; “Hakkımız olanı almak içi grev başlattığımızda tüm işçileri bugün olduğu gibi yanımızda ve greve katılmış şekilde görmek isteriz.
Eğer bir grev durumu gerçekleşecek olursa, unutulmamalıdır ki greve katılmayan işçiler grev sonunda elde edilecek haklardan mahrum kalacaklardır
------------------------------
GREV KAPIDA…
KATILMAYANA; “HAK YOK…” UYARISI.
--------------------------------
Çanakkale Belediyesi Kentsel Hizmetler Şirketi ile DİSK/Genel-İş arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde sonuca varılamayınca, grev gündeme geldi.
Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkaramayan işçiler,  geçen 6 Kasım’ da Haklarını Adalet parkında aramış, bir basın açıklaması yapmıştı. Greve gidebilecekleri mesajını da burada vermişti.   
İşçiler adına, önceki gün bu kez Cuma pazarı girişinde toplanan DİSK/Genel-İş,  bir açıklaması ile süreci değerlendirdi.
Genel İş Şube Başkanı Metin Ceylan, grev yolunda bir engelin kalmadığını, artık sürecin içerisinde olduklarını ifade etti.
CHP’ li Çanakkale Belediyesi ile Kentsel Hizmetler Şirketi arasında mutabakata varılması için DİSK/Genel-İş devreye girdi.
 Devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde, Bursa'da 'Arabulucu' nezdinde Toplu Sözleşme görüşmesinden de sonuç çıkmadığına dikkat çeken DİSK, işçilerin bu koşulda Greve gideceklerini belirtti. Böylece 700 işçinin greve gidebileceği vurgulandı.
Süreçte gelinen noktada,  teklif alamayan İşçiler önceki gün seslerini duyurmak için bir araya gledi.
Cuma pazarının ana girişinde bulunan çay ocağının bahçesinde toplanan Disk Genel İş Sendikası Çanakkale şubesi üyeleri, sendika başkanın toplu görüşmeler ile ilgili son gelişmeleri üyelere aktarmak için bilgilendirmede bulundu.
Sendika Başkanı Ceylan yaptığı açıklamada; “Geçen hafta Cuma günü genel merkezimizdeydik. Görev süreciyle ilgili genel merkezimizi bilgilendirdik ve bugün toplantı yapmamızın sebebi; resmi arabulucu tutanağının resmi kaynaklardan İŞKUR il müdürlüğünden tarafımıza ulaşmasını beklemiştik.
Genel merkezimize yazı ulaştı. Grev süreci başlamış oldu. Resmi arabuluculuk süreci bugün itibariyle bitti. İki ay içerisinde grev kararı alıp bunu uygulayabilme şansımız doğmuş oldu” ifadelerini kullandı.

Hazırlık Var, Teklif Yok
Ceylan, Yönetimin hazırlıklar yaptığını ancak henüz kendilerine bir teklifin gelmediğini vurguladı. Şöyle dedi; “Bugüne kadar görüşmeler neticesinde tutmuş olduğumuz tutanakların dışında herhangi bir görüşme sağlamadık. Yönetimin bir teklif hazırladığını biliyoruz ama henüz resmi bir teklif sunmadılar tarafımıza. Keşke sunsalardı, bizler de sizlere teklifin ne olduğu hakkında bilgi verseydik.  Artık grevin önünde herhangi bir engel kalmadı. Genel merkezimiz de tabanın iradesine uyacağını beyan ettiler. Artık bu sürece girmiş olduk. Genel merkezimizden bunu talep edeceğim çünkü bu emek bizim. Yerin altında, üstünde bu süreci yaşayan bizleriz. Yaptığımız iş gerçekten değerli bir iş. Emeğimizin karşılığını istiyoruz, kimseden lütuf istemiyoruz. Dolayısıyla bunu alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bizler önünüzde yürüyeceğiz, sizler de çeşitli söylemlere inanmayın. Lütfen bilgileri temsilcilerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz aracılığı ile edinin.”  

Bu sözler, Greve katılmayacaklara…
Ceylan açıklamasının devamında, grev başlatabileceklerinin altını çizdi ve greve katılmayanların, kazanılacak haklardan faydalanamayacaklarını vurguladı.
Sendika Başkanı Ceylan bu konuda şunları söyledi; “Biz genel merkezimizden grev kararı talep edeceğiz. Bu kararı astıktan sonra da 1 hafta - 10 gün içinde uygulamaya geçeceğiz. Temennimiz şudur; bu 1 hafta-10 günlük sürede anlaşma masasının, çözüm masasının kurulmasıdır.
Bizim isteklerimiz taleplerimiz doğrultusunda işçiyi mutlu edecek bir sözleşmeye imza atmak tek amacımız, tek beklentimiz. 
Hakkımız olanı almak içi grev başlattığımızda tüm işçileri bugün olduğu gibi yanımızda ve greve katılmış şekilde görmek isteriz. Eğer bir grev durumu gerçekleşecek olursa unutulmamalıdır ki greve katılmayan işçiler grev sonunda elde edilecek haklardan mahrum kalacaklardır” dedi.

Cuma Deren