Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan Liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)  Partisi İl Başkanı Berkan Karaca, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’yı ziyaret etti.

İktidara gelen AK Parti ile Türkiye tarihinin en yıkıcı ekonomik krizlerinden biri  olan 2001 krizinin ardından, ekonomiden sorumlu devlet bakanı koltuğuna oturduğunda 35 yaşında olan Ali Babacan, 58. Hükümet'te Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.  2008’de dünyayı etkileyen ekonomik kriz sonrası 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. 28 Ağustos 2015’e tarihine kadar Başbakan Yardımcılığı görevine devam eden Ali  Babacan, aynı zamanda 22.,23.,24. ve 26. Dönemlerde TBMM’de Ankara milletvekilliği görevinde bulundu. 13 yıl boyunca kesintisiz bakanlık yapan Ali Babacan, Partisinden ayrıldıktan sonra yeni bir hareket başlattı. Kendisine inananlarla farklı bir siyasi yol çizen  Babacan, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)  Partisini kurdu. Kurulan yeni parti kısa sürede Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de teşkilatlandı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanlığına getirilen Berkan Karaca, kısa sürede İl Başkanlığı ve İlçe yönetimlerini tamamladı.  DEVA Patisi Çanakkale İl Başkanı Karaca, partisini tanıtma ve yapılan çalışmaları aktarmak amacı ile gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Boğaz Medyayı ziyaret etti.  Güncel Konular ve siyasi gündemin değerlendirildiği ziyarette, İl Başkanı Karaca, Partisinin çalışmaları ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. 25 Kasım’da gerçekleştirilecek Kongre ile ilgili de bilgiler veren Karaca,  medya Bünyesinde çalışan gazetecileri de davet etti. Karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirilen, güncel konuların ve siyasi gündemin değerlendirildiği ziyaretin ardından, çalışanlara başarılar dileyen DEVA Patisi İl Başkanı Berkan Karaca’ya Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı da ziyaretten dolayı teşekkür etti. 
 
DEVA Partisi Çanakkale İli 1’nci Olağan Kongresi 25 Kasım tarihinde saat 15.00’da Kolin Hotel’de gerçekleşecek. Toplantıya DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da katılım gösterecek.
 
Şerife Erdem