İLLEGAL KAMPANYA’YI, DESTEKLEYEN OLMADI
“SÖZDE NÖBETÇİ, SAHİPSİZ KALDI…!”
Maden karşıtı eylem ve gösterilerin adresinde, ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ diye isimlendirilen etkinliği sürdürmekte ısrarcı katılımcılara kesilen idari para cezaları ödenemeyince,  ceza yiyenler çareyi, Başlattıkları Yardım kampanyası ile aramaya başladı.
CEZALAR İÇİN BAĞIŞÇI ARAYIŞINA, STK’LARDAN ORTAK AÇIKLAMA;
”BİZİM BAĞLANTIMIZ YOK..!”
STK’ lar Kamuoyuna açıklama yaptı. İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği,  Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi imzalı ortak basın açıklamasında çarpıcı ifadeler kullanıldı.
İDA Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Akgül,  Su ve vicdan nöbetini tutanların başlatmış olduğu nakti yardım kampanyası ile ilgili hiçbir bağlantılarının bulunmadığını büyük harfler ile vurguladı.

----------------------------------------------
SÖZDE NÖBETÇİYE, İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ
CEZALAR ÖDEMEK İÇİN, BAĞIŞÇI ARAYIŞI BAŞLADI
--------------------------------------------

Balaban’da düzenlenen Maden karşıtı eylem ve gösterilerin, ‘Sözde Nöbetçilerine’  ceza yağdı. Ödenemeyen cezalar için, cezayı yiyenler illegal arayışa girdi.  Yasal olmayan yardım kampanyası başlatan isimlere, STK’ lar sahip çıkmadı.
200 bin liralık cezaları ödeyebilmek için, sosyal medya üzerinden harekete geçen sözde nöbetçilerin kampanyası için STK’ lar konuştu.

BİZİM İLGİMİZ VE BAĞMIZI YOK…
Orman alanlarını işgal eden ve Pandemi sürecinde tedbirlere uymayan isimlere, çeşitli idari para cezaları uygulanmıştı. Cezai işlem görenler, 14 Kasım 2020 tarihinde www.fongogo.com internet sitesinde “ Her yer Kazdağları” başlığı ile ve sosyal medya hesaplarını da kullanarak bir yardım kampanyası başlattılar. www.fongogo.com sitesinde “Kazdağlarını Savunan Yaşam Savunucularına kesilen idari para cezalarını ödeyebilmemiz ve mücadelemizi sürdürebilmemiz için desteğinize ihtiyacımız var” ifadesi eşliğinde destekçi arayışına giren isimler, 60 destekçiden 14.500 TL nakit yardım toplamışlardı.
Cezai işlem uygulanan isimler, illegal kampanyalarında hedef olarak belirlediği nakit yardım miktarını ise 200 Bin TL. olarak duyurmuşlardı.
Başlatıldığı gözlenen yardım kampanyası ile ilgili bağlarının olmadığını ortak basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran STK’ ların kullandıkları ifadeler dikkat çekti.
 İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’ nden gelen ortak basın açıklamasında, İDA Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Akgül çarpıcı ifadeler kullandı.
Su ve vicdan nöbetini tutanların başlatmış olduğu nakti yardım kampanyası ile ilgili hiçbir bağlantılarının bulunmadığına vurgu yaptı.
 
“İLGİMİZ YOK”
Metalik madenciliğe karşı “Su ve Vicdan Nöbeti” tutmaya başlayan guruba belirli dönemlerde idari para cezası kesilmiş, Nöbeti tutmaya devam eden grup bu cezaları ödememişti.
Kendilerine kesilen idari para cezalarını ödemek, hem de Kazdağlarındaki “Su ve Vicdan Nöbeti” ‘ni sürdürmek için 14 Kasım 2020 tarihinde www.fongogo.com internet sitesinde “ Her yer Kazdağları” başlığı ile ve sosyal medya hesaplarını da kullanarak bir yardım kampanyası başlatan isimler için  STK’ lar konuştu.

İDA Dayanışma Derneği Başkanı Akgül; ” İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak kamuoyuna duyurumuzdur. Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır.”dedi.
Akgül’ ün kamuoyuna yaptığı duyurusu tam olarak şu ifadelerle geldi;
“Bizler, İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak yaşadığımız coğrafyayı yaşanmaz kılan, havamızı, suyumuzu, toprağımızı  kirleten, tarım alanlarını, meraları, ormanları yok eden, termik santrallerle, ekosistemi tahrip eden, madencilik şirketleriyle, on yıllara uzanan bir mücadele geçmişi içinde meşru zeminde ve hukukun içinde yılmaksızın mücadele etmekteyiz.
Bu süreçte mahkemeler kazandık, mahkemeler kaybettik. Pandemi halen sürerken İl Hıfzıssıhha kurulunun cezaları yağdı üstümüze. Yasal haklarımızı kullanarak itirazlarımızı yaptık. Örgütsel yapımız içinde dayanışma ile var olduk hep. Ve bizler dün olduğu gibi, bugün de halkımızdan maddi destek istemedik. Onların yanımızda olması güç verdi. 
İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak kamuoyuna duyurumuzdur. Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır.”

Cuma Deren