Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener  “Sağlık Sektörü durduğu anda diğerlerinin çalışmasının hiçbir anlamı kalmaz..!” dedi ve bir kez daha çağrısını tekrarladı.
“EVDE  KALIN..!”
Pandemi giderek dozunu arttırdı. ÇOMÜ’lü Prof. Dr. Şener’in aylardır yaptığı uyarılara kayıtsız kalındıkça adeta korona hortladı. 
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs Türkiye ‘de kendini hissettirdiği dönemden daha da hızla yayılmaya başladı. Çanakkale bulaşın her geçen gün arttığı iller arasında adeta boy gösterdi.
Dün, Ayvacık Kestaneli Köyü Koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 günlük karantinaya girdi. Çanakkale İl Genelinde günlük pozitif sayısı neredeyse yüzlerce denilerek ifade edilmeye başlandı.
Boğaz Medya Grubunun yayın organlarından “Ayvacık Gazetesi” Kestanelik köyündeki gelişmeleri Boğaz Medya’nın internet televizyonculuğu yaptığı kanallarda canlı yayında kamuoyuna duyurdu.
…………………………………………………………..

Korona Hortladı
Yaz Sezonu boyunca olduğu gibi pandeminin ilk aylarında  hayli korunan Çanakkaleli son haftalarda  virüsten korunmayı başaramadı.
Çin’in Wuhan kentinde 2020’nin başlarında ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan Koronavirüsü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini arttırarak sürdürüyor. Mart ayında görülen ilk vakanın ardından tedbirler alan Türkiye’nin virüsle mücadelesi özellikle Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyaya örnek olarak gösteriliyor. Ancak son günlerde, özellikle 1 Haziran’dan sonra başlayan normalleşme süreci sonrasında başlayan düğünler, cenazeler, toplu kutlamalar, başta olmak üzere sosyal mesafe ve maske gibi kurallar da unutulunca Koronavirüs adeta yeniden hortladı. Uzun bir süreden beri grip mevsimini işaret eden ve dikkatli olun çağrısı yapan uzmanların tüm çabalarına rağmen vaka sayıları hızla artıyor. Özellikle Çanakkale’de unutulan kurallar vaka sayılarını arttırırken, yoğun bakımları da doldurmaya başladı.
Sürecin başından beri hem Türkiye’yi hem de Çanakkale’yi gerek sosyal medya hesaplarından anlık paylaşımlar yaparak, gerekse katıldığı programlarla virüsün tehlike çanlarından bizi haberdar eden  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener ‘in tüm çabaları  da boşa gitti. Çanakkale’de Koronavirüs adeta hortladı.  Alınan önlemler, sürekli olarak hatırlatılan kurallara rağmen tedbiri elden bırakan Çanakkale’deki kötü senaryoyu yine Prof. Dr. Şener Sosyal Medya hesabı üzerinden söyledi. Şener “Bu gidişle Aralık ve Ocak Kasım’dan daha kötü olacak” dedi.

Sağlık Sektörü Durursa Diğer Sektörlerin Bir Anlamı Kalmaz
 Koronavirüsün en ön saflarında mücadele eden sağlık çalışanları salgının en az kayıpla atlatılabilmesi için canla başla mücadele ederken, çalışanlarda da artık vakalar çoğalmaya başladı. Sağlık Çalışanlarının yorgun mücadelesine de değinen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Şener “Sağlık Sektörü durduğu anda, diğerlerinin çalışmasının hiçbir anlamı kalmaz”
Sağlık sektörünün de artık yorulduğu bu süreçte vakaların indirilmesi ve virüsün yayılmasını azaltmak amacı ile sürecin başından beri yaptığı çağrıyı tekrarladı. Prof. Dr. Alper Şener  ‘Evde Kal’ çağrısı yaptı. 1 Haziranda başlayan normalleşme sürecinin ardından artık evlerinde kalamayan ve bulaş riskini arttıran vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Şener  ‘Günü Kurtarmak için yaşayanlar, geleceği ıskalar, geçmişini kaybeder” dedi.

Ayvacık Gazetesi Gelişmeleri Vatandaşa Aktardı
Boğaz Medya Grubunun yayın organlarından “Ayvacık Gazetesi” Kestanelik köyündeki gelişmeleri Boğaz Medya’nın internet televizyonculuğu yaptığı portallarda canlı yayında kamuoyuna duyurdu. Ayvacık ilçesine bağlı Kestanelik köyü yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı. Gelişmeleri aktaran Gazetemizin de çatısı altında bulunduğu Boğaz Medya çalışanı Ayvacık Gazetesi Muhabiri Mehmet Yavaş, Ayvacık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınan köyde, jandarma ekipleri köy giriş ve çıkışlarını kapattı. Yetkililer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında köyde çok sayıda kişide pozitif vaka tespit edilmesinden dolayı 14 gün süreyle köye giriş ve çıkış yasağı uyguladıklarını belirtti. Karantina boyunca alınan tedbirlere uymayanlar hakkında idari işlem yapılacağını bildirdi.
 
Cuma Deren