Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün  82. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partisi alternatif çelenk koyma programı gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çay “Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yılında, mahzene kapılmanın ötesinde onu anma, düşüncelerini, çabalarını, amaçlarını anlama günüdür” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  Ölümünün  82. yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende saygı, minnet ve özlemle anıldı. Meydanda Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti  Alternatif bir program gerçekleştirerek Çelenk sunma töreni gerçekleştirdi. CHP İl Yönetimi tarafından gerçekleştirilen Alternatif Çelenk koyma programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve partililer, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin  Alternatif Çenek sunma töreni,  İl  Başkanı Metin Ümit Ural ve parti İl Yönetim ile   İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ve  Yönetiminin   çelenk bırakılması ile başladı. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından günün anlamına binaen bir açıklama yapan  İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Çay “Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. Yılında, mahzene kapılmanın ötesinde onu anma, düşüncelerini, çabalarını, amaçlarını anlama günüdür.  Bugün Atatürk’ü anlamak  ulusun bölünmez bütünlüğüne, üniter yapıya sahip çıkmak ve güzel vatanımızı aydınlık yarınlara taşımak demektir.  Atatürk’ü anlamak, onun aydınlık yolunda  kararlılıkla yürümek, onun fikirlerini  yaşatmak, kurduğu Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye  tam bağımsızlığa, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak demektir.  Atatürk, Milli Kurtuluşumuzdur, Emperyalizme karşı isyan bayrağımızdır.  Ülkemizde asker, sivil , aydın türlerin geleceğini yansıtan anti emperyalist ve anti  feodalist bir tavır alıştır.  Bugün Atatürk’ün devrimcilik ilkesinin ışığında  manevi mirası olan  bilim ve aklın ne kadar takipçisi olduğumuzu  sorguladığımız kilit olarak göreceğiz.  Ne yazık ki günümüzde  Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri Laik-Demokratik Cumhuriyete, toprak bütünlüğümüze yönelik saldırılar  iç karartıcı  ve ürkütücü boyuta ulaşmıştır.  Bizler Türkiye’nin bu günkü içler acısı durumu, mevcut düzeni, ülkenin değişmez kaderi karşısında,   ‘böyle gelmiş böyle gider’ diyenlerden olmayacağız ve bu düzene seyircisiz kalmayacağız.  Ülkemizde bu alternatifi seçenler var ise açık bir ihanet içinde olanlardır.  Bu durum tıpkı 1919’daki Kukla İstanbul Hükümetini destekleyenler gibi  açık ve bilinçli bir şekilde vatana ihanet içinde olup  Türkiye’nin zenginliklerini Emperyalistlere  peşkeş çekilmesini bizzat  organize edenler grubudur.  Bunlar açıkça 1970’lerin dünyasında bir ulusun bağımsız olarak  yaşayabileceğini inkar eden   vatan millet meftunlarından yoksun, ulusal kişiliklerini yitirmiş kozmopolit kişilerdir. Ülkenin  içinde bulunduğu durumdan gerçekten üzüntü duyan , kalbinde vatan sevgisi sönmemiş, kendi esenliğini vatanın esenliği üstünde tutanlar olarak bizler,  ülkenin kurtuluşunu, mevcut sosyal ve ekonomik gücünü geliştirmek için  mücadele edeceğiz.  Bu nedenle 10 Kasımların matem günü değil, mücadele günü olduğunu unutmayacağız” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından partililerin Atatürk büstüne çiçek bırakmasının ardından tören sona erdi.
 
Şerife Erdem