1 Eylül’de  av yasaklarının kalkması ile bereketlenen Balık tezgahlarında bu sene en çok palamutu gördük. Özellikle Ekim ayında Palamuta olan ilgi büyük olmasına rağmen avlanmaların azalması ile  palamut tezgahlardan kalkmaya başladı.   Yaşanan olumsuz hava koşulları dolayısı ile de bazı balık çeşitlerinin fiyatı arttı.

Yıl başında Çin’de ortaya çıkan  ve dünyaya yayılan koronavirüsün Mart ayında ülkemizde görülmeye başlamasının ardından alınan tedbirler kapsamında Balıkçılara da av yasağı gelmişti. Bu nedenden dolayı Balıkçılar 6 aylık bir ara vermişti.  1 Eylül2de kalkan av yasağı ile birlikte Balıkçılar yeniden denize açıldı. 6 aylık arada balıkların bol olacağını da belirten balıkçıların dediği gibi oldu ve Balık tezgahları çeşitlerle doldu taştı. Bu yılın en çok rağbet gören balığı ise Palamut oldu.  Çanakkale’de Ekim ayında balık tezgahları palamut ile doldu taştı. Önünde kuyruklar oluşan balık tezgahlarında palamut balığına yoğun ilgi yaşanırken, Kasım ayının ilk haftasıyla birlikte geçen ay tanesi 10 liraya kadar düşen palamut balığı artık tezgahlardan çekildi.  Kasım ayı ile birlikte olumsuz hava şartları nedeniyle tezgahlarda balık azallırken en çok tercih edilen Palamut ise tezgahlardaki yerinden kalktı.

Bazı Balıkların Fiyatı Yükseldi
Ekim ayında balık bolluğu yaşanmasının ardından Çanakkale’de Kasım ayının ilk haftasında fiyatlar yükselmeye başladı. Fiyatı yükselen balık ise sardalye oldu. Geçtiğimiz haftalarda 15 liraya düşen saldalye fiyatı 20 liraya yükseldi. Mezgit 20,  çipura 45, karides 25, istavrit 15, kalamar 40, liradan satılmaya başlandı. Palamut ise Kasım ayının ilk haftasında biterek tezgahlardan çekildi.   
 
Cuma Deren