Benzeri vakalar aylar öncesi tekrarlanmış, Hayvan severlerin koruma altına alıp iyileştirdiği kedi köpekler yaşama tutunmuştu.
Birileri insanın içini ürperten, yok artık dedirten eylemi yine tekrarladı.
Geçtiğimiz günlerde Lapseki Dalyan mahallesinde, kan donduran, ‘Bunun adı Vahşet…’ sözünün dahi az kalacağı, insanlık dışı katliamlar yaşandı.
İnsanlıktan nasibini alamayan kişi ya da kişiler, sokak yaşayanı onlarca can dostu adeta katletti.
Zehirli yiyeceklerle öldürülen Kedi ve Köpeklerin, türlü işkencelere de maruz  kaldıkları belirlendi.

------------------------------------       
İNSAN OLAN BUNU YAPAMAZ…!
ZEHİRLEDİLER. YETMEDİ, PATİLERİNDEN KESİP İŞKENCE ETTİLER
-----------------------------------

Lapseki ilçesinde, sokak yaşayanı can dostları hedef alan kişi ya da kişiler, onlarca ölüme yol açtı.
İlçede, benzeri vakalar aylar önce yine yaşanmış, Hayvan Severler adeta isyan etmişti. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana onlarca can dostun ölümüne neden olan birileri, kelimenin tam anlamıyla Vahşeti tekrarladı.
Dalyan Mahallesi’nde Kedi ve Köpekleri hedef alan insanlıktan nasibini alamamış birileri, sokak yaşayanlarının su taslarına çamaşır suyu koydu. Yetmedi, zehirli yiyecek verip ölümlerine yol açtı. Dahası, bazı kedileri patilerinden kesip, akıl almaz işkenceler yaşattı.
Edinilen bilgiye göre, ilçede belirli zaman aralıklarıyla hayvanlar benzeri eylemin hedefinde.
SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR…
Sokak hayvanlarının vahşice katledildiğini gören Lapsekililerin tepkisi günden güne arttı. Son olarak geçen 1 Kasım’ da çok sayıda sokak yaşayanı can dostun  zehirlenmesi ile başlayan Vahşete seyirce kalmadılar,  kesici aletlerle işkence edildiğini de belirledikleri  Kedi ve Köpekleri bu hale getirenlerin yakalanması ve cezalandırılmaları için harekete geçtiler. Lapsekili hayvan severler savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Dalyan Mahallesi’nde geçtiğimiz 1 Kasım Pazar günü başlayan ve ileriki günlere yayılan vahşetin tekrarlanmaması için, adeta sokak sokak, yaşanılana tanık olup olmadığını belirlemek için  gezen birçok hayvan sever; “Suçlular cezalandırılmalı.” görüşünü savundu.
İlçede bir süredir, sokak yaşayana can dostların Zehirli etler öldürülmesinin yanı sıra bazı sokak hayvanlarına da kesici aletler ile işkence yapılmasına ateş püsküren Lapsekili duyarlı vatandaşlar, “Bunu yapan insan olamaz. Bu yaşanılana vahşet sözü dahi az kalır” şeklinde konuştu.
 Vatandaşların ihbarıyla, Kedi ve Köpeklerin cansız yattığı noktalar koşan  hayvan severler, ürkütücü o  manzara ile karşılaştı. Zehirlenen hayvanlardan bazıları veterinere götürüldü. Ne varki, birçok can dost kurtarılamadı.
 Bu vahşetin belirli aralıklarla Dalyan başta,  Cumhuriyet Mahallesi Mezarlık mevkiinde yaşandığına dikkat çeken Lapseki Hayvan Barınağı Sorumlusu ve Lapseki ve Çardak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilüfer Teoman;
 ‘’İlçe Emniyet Müdürlüğü ve savcılığa şikayetlerimizi yaptık. Bu konuda hassasiyetle arama yapılıyor. Savcılığımız veteriner tayin etti otopsileri yapıldı. ‘Hakikaten bıçak izi mi, zehirlenme mi?’ diye. İnsanlığa yakışmayan, insanlık dışı bir  durum ile karşı karşıyayız.  Benim en çok korktuğum, bugün kediye bunları yapan yarın çocuklarımıza da yapması ihtimali. İnanın ben Dalyan’da bu olay için gezerken, insanlar çocuğuna ‘Eve git, senin de kolunu bacağını keserler’ diyor.
 Çocuk bu psikolojiyle büyütülecek. Burası küçük bir ilçe. Çocuklarımızı bu şekilde korkutarak büyütemeyiz. Çevreden soyutlayamayız. Hayvan sevgisi çok önemli.’’ vurgusu yaptı.
 Teoman,  geçen 21 Eylül’de de zehirlenme vakalarının yaşandığı ilçede, kendisini Lapsekili çocukların göz yaşları içinde aradıklarından söz etti.
Tanık olduklarını anlattılar.
Çocukların, zehirlendikleri için titreye titreye can veren kedi ve köpeklere tanık olduklarını da sözlerine ekledi.
Can dostları zehirlemekle kalmayan birilerinin, kedilerin bacaklarını kesip işkence ettiklerinden söz eden Teoman; ‘’Zehirlemeyi bırakın bu kesme olayı zaten başlı başına vahşet. Bunu yapan yarın öbür gün bu cesaretle kedi kanı yetmeyecek, korkumuz çocuktan, yaşlıdan, engellilerden ve kadınlarımızdan başlayıp ilerleyeceği düşüncesi...” diye konuştu.

Cuma Deren