Eğitimlerinin ardından stajlarını başarı ile tamamlayan avukatlar, Çanakkale Barosunda düzenlenen törenle cübbelerini giydiler.

Çanakkale Barosu Stajlarını tamamlayan ve Avukatlık yapmaya hak kazanan 6 genç Avukat için ruhsat ve Cübbe giyme töreni gerçekleştirdi.  Av. Utku Hadımoğlu, Av. Nisa Aktaş, Av. Büşra Şentürk, Av. Elçin Dönmez, Av. Fatih Aktaş, Av. Ömer Ramis Bektaş, eğitimlerinin ardından Çanakkale Barosunda düzenlenen törenle Avukatlık Cübbelerini giydiler. Baroda düzenlenen törene Baro Başkanı Bülent Şarlan, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ve Avukatların aileleri katıldı. Tören öncesinde bir açıklama yapan ve güçlü Avukat vurgusu yapan Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan “6 yeni kardeşimiz Çanakkale Barosu ailesine katılıyor.  Onların da katılımı ile ailemiz günden güne güçleniyor. Güçlü Avukatlara camiamızın, ülkemizin, vatandaşlarımızın ihtiyacı var.  Gördüğüm kadarıyla stajlarını yaptılar, engellerden geçtiler ve mesleki ahlak kuralları noktasında deneyim kazandıklarını ve kazandıracaklarını gördük. Onlara avukatlık mesleğinde başarılar diliyorum. Bu süreçte genç avukatlarımıza destek olan ailelerini kutluyorum” dedi.  

Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan’ın konuşmasının ardından avukatlar tek tek yemin etti.  “Hukuka, Ahlaka, mesleğin onuru ve kurallarına uygun davranacağıma namusum ve vicdanım üzerine and içerim” diyerek yemin eden Avukatlara daha sonra Avukatlık cübbeleri ve ruhsatları verildi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 
İsmail Şen