Benzeri görülmemiş kazanç kapısının adı, ‘Köylünün istikakı odun’ mu oldu..?
VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan bir iddia, akıllara durgunluk veren türden çıktı.
Köy’den Şehre Göç edenlerin adına çıkartılan kışlık odun istikakını, ihtiyacı olanlara satan birileri bulunduğunu ve bu yöntem ile haksız kazanç elde edildiğini ileri süren VİTAMİN okurları;
“Köy yerinde, kışlık odun için kişi başına çıkan miktar kadar, köy nüfusu da belli..
Birileri, köyde yaşamayan, şehre göç etmiş şehirli köylü adına düzenlenmiş evraklar karşılığı siter siter odun temin ediyor, sonra da piyasaya satıyor. Al sana usulsüz kazanç.” diyerek, yaşanıldığını savundukları olayı özetledi. 
Gazeteniz VİTAMİN, Köylü istikakı siterlerin peşine düştü. İddia sahibi okurların gönderdiği fotoğraflarda gözlenen manzara,  köy dışında,  sokak ortasında başka yerleşim merkezlerinde görüntülenmiş odunlar olunca, akılara düşen sorular daha da arttı.     

-------------------------------------
Bu iddia şok etti
‘AL İZNİ, SAT ODUNU…’
------------------------------------- 

Köyde yaşamayan köylünün adına çıkan izinle temini gerçekleşen kışlık odunlar iddiası, VİTAMİN Haber Merkezini harekete geçirdi.
Çanakkale’de olduğu gibi yurdun tamamında, köylünün kışlık odun ihtiyacı için ilgili Makamlarca çıkartılan izinler ardından, ormanlık alandan kesilip temini gerçekleşen kışlık yakacağın, başka ihtiyaç sahiplerine satıldığı öne sürüldü...

Benzeri görülmemiş kazanç yöntemini anlatanlar, VİTAMİN Haber merkezine ulaşan bazı okurlar oldu. ‘Köyde yaşamayan köylünün, istikakı’ diye anılmaya başlayan yöntemi özetleyen VİTAMİN okurlarının iddiası şu ifadelerle geldi;
“Köy’den Şehre Göç edenlerin adına çıkartılan kışlık odun istikakını, ihtiyacı olanlara satan birileri var.  Köy yerinde, kışlık odun için kişi başına çıkan miktar kadar, köy nüfusu da belli..
Birileri, köyde yaşamayan, şehre göç etmiş şehirli köylü adına düzenlenmiş evraklar karşılığı siter siter odun temin ediyor, sonra da piyasaya satıyor. Al sana usulsüz kazanç.”
Gazeteniz VİTAMİN, Köylü istikakı siterlerin peşine düştü. Çanakkale’ nin köylerinde doğmuş ancak işi gereği şehre,  ilçeye ya da beldeye göçmüş vatandaşların, ikinci ikamet adresi olarak köyünden düzenlenmiş kışlık ihtiyaç hakkı izni ile temini geçekleşen odunlarının,  köy dışında, ilçe ve belde de yaşam süren başka ihtiyaç sahiplerine, satışı gerçekleştirildiğini ileri süren VİTAMİN okurları,  iddialarına kanıt olarak, sokak ortasında başka yerleşim merkezlerinde görüntüledikleri odunları gösterdi.

Erdem Sürek