İstifa ettiği süreçte ismi dönemin başbaknı Davutoğlu'nun "Siz giderseniz biz de gideriz, istifalar cebimizde" görüşünü savunan ve bu konuda açıklamayı da Davutoğlu tarafından kamuoyuna duyurulan "81 ilin il başkanı istifa cebinde geziyor" şeklinde ifadeyle dile getirdiği isimlerden biri olan Ak Parti'nin Eski İl Başkanı Yeşim Karadağ'ın Gelecek Partisi'nin yönetim kurulunda yer bulmayışı Çanakkale siyaset kamuoyunda "Eden bulur, güvendiği dağlara kar yağdı" şeklinde manidar bir ifadeyle değerlendirildiği gözlendi. 

Partisinden istifa tarihini 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk getiren Ak Parti'nin Türkiye'deki tek kadın il başknı ünvanı ile anılan Yeşim Karadağ adeta 8 Mart'ı bir kalkan edindiği ve mağdur siyasetçiyi oynadığı yorumlarını Çanakkale siyaset kamuoyundan almıştı. Karadağ'ın istifası ardından Çanakkale'de özellikle ana muhalefet CHP'li belediyenin kurmayları Karadağ'ı savunduğu gözlenen açıklamalara imza atmışlardı. Karadağ'ın Gelecek Partisi'nin kurucu kurmay kadrosunda yer almasına karşın bugün yapılan Gelecek Partisi 1. Olağan genel Kongresi'nde isminin geçmemesi "Karadağ şimdi de Deva'cı mı olacak" şeklinde bir sorunun muhattabı oldu. 

Gelecek Partisi'nin açıklanan yönetim kadrosunda ismi yer almayan Karadağ için eski partisinden pekçok siyasetçi "Davutoğlu tutmadı herhalde Babacan'a yönelecek" şeklinde ifadelerle Ak Parti'den küskün ayrılan ve Deva Partisi'ni kuran Ekonomi eski bakanı Ali Babacan'ın safına yöneleceğini beklediklerini söylediler. 

Erdem Sürek