Partisine dönmesinin engellendiğini ve bu nedenle CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi kararı alan eski kadın Başkan, son gelişmeleri VİTAMİN’ e anlattı.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme sözü aldığı için,   eyleme geçmeyen Çan’ ın eski ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın, randevu sözünün tutulduğunu ancak, ‘onsuz’ gerçekleşen görüşme ile bunun yerine geldiğinin altını çizdi.
Sosyal medya hesabından, hayli çarpıcı ifadeler ile sesini yükselten kadın siyasetçi, CHP’ den ve kendisine gösterilen tutumdan bahisle teşekkürünü bir tuhaf etti.

“İKTİDAR YOLUNDA, ÇOKÇA BAŞARILAR DİLERİM…”
CHP ‘ nin bir önceki dönem Çan ilçe Başkanı Av. Ümran Aydın, Partisine geri dönüşünü engelleyen isim olarak ilan ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek için önceki günlerde sosyal medyadan zehir zemberek sözler etmişti.
Eski kadın Başkan Av. Aydın, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi kararı almış, ancak partililerin araya girip, “Senin için Genel Başkan’dan randevu aldık, git görüş..” sözü üzerine, eyleminden vaz geçmişti.

-------------------------------
Kadın siyasetçi Av. Aydın, sosyal medyadan da haykırdı;
‘SÖZ TUTULDU, BENSİZ GÖRÜŞME..’
-------------------------------

Partisine dönebilme savaşı veren kadın siyasetçi, eylem kararı almıştı.. Genel Merkez’de partili kurmaylar ile görüşme sözü alınca, CHP Parti binası önünde eyleme geçmeyen Av. Ümran Aydın, onsuz gerçekleşen görüşmeyi ve detayları VİTAMİN’ e anlattı. 
Kadın siyasetçi Av. Aydın, Yüz yüze eğitimin iptal kararı gibi, kendisi ile değil, kendisi hakkında başka isimlerle Parti kurmaylarının görüştüğünü, bu görüşmeye katılanların bir iddiada bulunduğunu, bu iddianın çok rencide edici olduğunu söyledi.
Av. Aydın, kendisi yerine ilçenin eski başkanları ve CHP’ den istifasına neden bir ismin Genel Merkezde görüşme sağladıklarını anlattığı VİTAMİN’ e özel şu sözleri etti.
MANİDAR SÖZLER İLE SÖZDE TEŞEKKÜR....
“ Üç eski İlçe Başkanı yanı sıra,  eski  İl Başkanı İsmet Güneşhan’ ın  son dakika Bülent Öz’le birlikte Meclis Üyesi Listesine zorla soktuğu ve  benim görevden alınmama neden isim ile benim yerime görüşmede bulunmuşlar. Oysa ki Genel Merkez’de partili kurmaylar benimle görüşeceklerdi. Randevuyu bana vereceklerdi. O arada, siyaset alanları çok geniş kişiler, başka bir  randevu ayarlayarak bu isimleri görüşmeye götürmüşler.  Onları dinletmişler.
 Bunun üzerine ben Seyit torun ile konuştum.
 
4 YIL AKP’ YE ÇALIŞMIŞIM..
Kendisi bana dedi ki ‘sen orada 4 yıl AKP’ y çalışmışsın senin üyeliğin onaylanmaz’ dedi. 
Bunları anlatmışlar.
 
Yaşanan bu olay çok ağırıma gitti.
Biz Sosyal demokratız. Solcuyuz yani, Solculuğun kökünden gelen bir ailenin çocuğuyum ben. Bu yaşananlardan dolayı moralim çok bozuk.  Çok üzüldüm. Ben burada 4 yıl AK Partili Belediye Başkanının üzerine korkmadan arkadaşlarımla beraber cesaretle yürüdüm.
Dönemin belediye başkanı adamın bütün yolsuzluk faturalarını ben yayınladım ve şimdi bana ‘AKP için çalıştı’ suçunu atıyorlar.
Bu benim o kadar ağırıma gidiyor ki,  ben şimdi bir dosya yapacağım geriye dönük.
Benim AKP ‘ li belediye  hakkında yayımladığım yolsuzlukların, onlara karşı açtığım davaların,  yürüttüğüm siyaset ve yaptığım tüm işleri  dosya yapıp göndereceğim Genel Merkeze. Atılan suçlar o kadar ağır ki anlatılamaz. 
İlçedeki Oteli satarken yaptığımız itirazlar, CİMER şikayetim ve dahası.
İlçedeki Pazar yerinin yapımındaki yolsuzluklar, onlar gazetelerin manşetlerinde haber olması gibi konular var iken ortada, hakkımdaki AKP’ ye çalıştı iddiası çok üzücü.”
 
SOSYAL MEDYADAN DA VERYANSIN…
Partisine dönme mücadelesi veren, ancak engellendiğini belirterek konuyu sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuran AV. Ümran Aydın, başkent Ankara’da, kendisi adına alınan randevuya karşın, başkaları ile görüşüldüğünü, kişisel soysam medya hesabından şu ifadelerle anlattı.
 
“Benim yerime genel merkezce verilen randevuya götürülen resimdeki şahısları (Cengiz Demir bey hariç olmak üzere), orada anlattıkları; ilçe başkanlığım döneminde Akp'ye çalıştığım iddiaları nedeniyle #tebrik ediyor,  iktidar yolunda, partimize çokça başarılar diliyorum...
 
Not: Genel Merkezimize götürülen bir diğer kişinin, meclis üye listesine yazılmasına itirazım nedeniyle görevden alındığım kişi olan Nursevim Okay Turer olduğunu öğrendim.
Aynı şekilde kendisini de tebrik eder, partimize çok çok başarılar dilerim.”

Cuma Deren