Velayeti Annelerinde olan iki çocuk yaz aylarında geldiği babaların yanında şiddet ve istismar gördü. Babanın istismar yaptığı ise küçük oğlunun tuttuğu günlükle ortaya çıkmıştı. Tutuksuz yargılanan Baba dün yeniden hakim karşısına geçti. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülen dava sonucunda istismarcı babaya erkek çocuk için 27 yıl, kız çocuk için ise 18 yıl hapis cezası verildi.
 
 Velayetin annede olduğu iki kardeş, yaz tatillerinde 1 ay boyunca babalarında kaldıkları sırada baba tarafından şiddet, cinsel istismar ve psikolojik şiddete uğradılar. Baba’nın yaptıkları ise küçük oğlunun yazdığı günlük ile ortaya çıktı. Durumu öğrenen çocukların anneleri, şahıs hakkında hemen şikayetçi olarak, hukuki süreci başlatmıştı. Öz babaları tarafından çeşitli şiddete ve istismara maruz kalan 7 yaşında bir erkek çocuğu ve 4 yaşında bir kız çocuğu iki kardeşin hukuki mücadelesine Çocuk İstismarı Mücadele Derneği(UCİM) Çanakkale Temsilcileri de destek oldu.  Öz babaları tarafından istismar edilen çocukların davaları  dün 1.Ağır Ceza Mahkemesinde  görüldü.
 
Dava öncesi yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yapan ve dava ile ilgili bilgiler veren Çocuk İstismarı Mücadele Derneği(UCİM) Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı   “Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği olarak Türkiye çapında tüm çocuklar için seferber olduk. Bugün Çanakkale de görülecek olan ne acıdır ki öz babaları tarafından uğradıkları istismarının duruşmasıdır. 7 yaşında bir erkek çocuğu ve 4 yaşında bir kız çocuğu iki kardeş yıkılmış bir evliliğin çocukların velayeti annelerinde olan ama yaz tatillerinde 1 ay boyunca babalarında kalan çocukların yaşadıkları içler acısıdır. İfadeleri okunduğu da şiddet cinsel istismar psikolojik şiddet olmak üzere istismarının her türünü işleyen bu şahıs hala elini kollunu sallaya sallaya dolaşmaktadır. Nasıl olur ki öz çocuklarına bunları yapabilen bir şahıs serbest dolaşır? Öz çocuklarına bunları yapabilen şahıs başka çocuklara zarar vermeyeceği nasıl düşünülebilir? Bu olay abinin tutuğu günlüklerden ortaya çıkmıştır, günlüklerin çocuğa ait olduğu tespit edilmiştir. Şu durumda çocukların tutarlı ifadeleri karşısında çocukların beyanları esas sayılıp bir an önce şahsın tutuklu yargılanması talep ediyoruz. Avukatlarımızla ve demek olarak tüm gücümüzle adalete güvenmekteyiz. Adalet yerini bulmalı bu çocukların annelerinin yüreğindeki acı soğumalı korkuları bitmeli” ifadelerini kullandı.
 
Mücadelelerine Destek Olacağız 
Şehpal Ovalı “Türkiye Cumhuriyetindeki bütün çocuklar kendilerine yapılan yanlışlara dur diyecek. Çocuklarımızın yaşadıkları karşında susmak mümkün değildir. Kendilerine yapılan bu yanlışa dur diyen bu çocukların sonuna kadar yanlarında olacağız. Yaptığımız tüm açıklama ve eylemlerimizle ilk hedefimiz toplumda farkındalık yaratmaktır. Yaşanan istismar olayları her geçen gün artmaktadır. Bu korkunç tablo karşısında tüm sivil toplum kuruluşları, alanında uzman akademisyenler, devletin ilgili kuruluşları ve tüm siyasilerimizin omuz omuza birlikte mücadele vermesi gerekmektedir. Bizler bu nedenle ivedilikle çalışmalara başlanması gerektiğini her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Biz UCİM olarak şahsın en ağır cezayı alması çocukların bundan sonraki hayatlarını daha güvenli yaşamaları için mücadelelerinde destek olacağız. Bu mücadele ülkemizin her yerin de tüm çocuklan koruyana kadar devam edecek, onlara daha güzel bir gelecek verebilmek için UCİM hep yanlarında olacak, çocuklarımızın ve ailelerinin yaşanılan bu süreçlerde desteğimize ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor ve herkesi mücadelemizde yer almaya ve destek vermeye davet ediyoruz”  dedi.
 
İstismar Annenin Günlüğü Okuması İle Ortaya Çıktı 
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneği(UCİM) Çanakkale Temsilcisi Şehpal Ovalı, dava öncesinde Çanakkale Adliye’si önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İstismara uğrayan çocukların ve ailelerin her zaman yanında olacaklarını belirten Ovalı, suçluların cezalarını alması için her türlü hukuki mücadelenin içinde olacaklarını vurguladı.
 
Baba Af Edilemedi
Velayeti Annelerinde olan iki çocuk yaz aylarında geldiği babaların yanında şiddet ve istismar gördü. Babanın istismar yaptığı ise küçük oğlunun tuttuğu günlükle ortaya çıkmıştı. Tutuksuz yargılanan Baba dün yeniden hakim karşısına geçti. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülen dava sonucunda istismarcı babaya erkek çocuk için 27 yıl, kız çocuk için ise 18 yıl hapis cezası verildi.
 
Cuma Deren