İktidar Parti’nin ilçe kongreleri sürecinde, Yenice İlçe Başkanlığına aday olmasına müsaade edilmediği iddia edilen ve bu nedenle AK Parti’den ayrılıp, DEVA Partisi Yenice İçe Kurucu Başkanı olduğu ileri sürülen Birol Özbir, ‘İktidarın kalesi’ diye anılan ilçede, günün konusuna dönüştü.

Çanakkale siyasetinde, Merkez sağ’ ın kalesi olarak bilinen Yenice’ de,  Belediye Başkanlığı seçimlerinde, özellikle son yıllarda AK Parti adayını ‘Tulum üzerine Tulum’ çıkartan iktidar partiyi gönül vermiş seçmenin, DEVA kurucu olan ismi konuşmaya başladığı özlendi. 
Özbir’ in,  DEVA Partisi Yenice Kurucu İlçe Başkanı olma kararı ilçe siyaset gündeminde adet bomba etkisi yaşattı.
Önceki gün Partiden yapılan yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulan Özbir’ in kararı, Çanakkale’de siyaset kamuoyunun üzerine çeşitli yorumlar üretmesinin nedeni oldu.
Dün gün boyu dilden dile dolaşan sözlerle, kulaktan kulağa yayıldığı gözlemlene çarpıcı ifade şöyle oldu;“Davacı değil, DEVA’ lı oldu”

--------------------------------------
ADAYLIK VİZESİ ALAMADI,
ÖZBİR, DEVA’ LI OLDU…!
---------------------------------------

Partisinden ilçe Başkanlığı adaylığına vize alamadığı ileri sürülen genç siyasetçinin, Deva Partisi Kurucu ilçe Başkanı olduğu iddiası, AK Parti’nin kalesi olarak bilinen Yenice’ de siyaset kamuoyunun öncelikli gündem maddesi oldu.
İktidar Parti’nin, Yenicede girdiği tüm Belediye Başkanlığı seçimlerinde ‘Tulum üzerine Tulum’ yapması nedeniyle, ‘Yenice AK Parti’nin kalesi… ‘ diye anılan ilçede, Partisinden istifa edip, DEVA’ lı olan genç siyasetçi, aldığı siyasi kararının haber olduğu basın kuruluşlarını görsellerini sosyal medya hesabından paylaşması dikkat çekti.

YENİCELİ SEÇMEN BUNU KONUŞUYOR;
“DUR DENİLDİ,  DAVACI YERİNE, ‘DEVA’ LI OLDU…!”
İktidar Parti’nin ilçe kongreleri sürecinde, Yenice İlçe Başkanlığına aday olmasına müsaade edilmediği iddia edilen ve bu nedenle AK Parti’den ayrılıp, DEVA Partisi Yenice İçe Kurucu Başkanı olduğu ileri sürülen Birol Özbir, ‘İktidarın kalesi’ diye anılan ilçede, günün konusuna dönüştü.
Belediye Başkanlığı seçimlerinde, ‘Tulum üzerine Tulum’ çıkartan Yenice’de, iktidar partiyi gönül vermiş seçmenin son günlerde konuştuğu siyaset gündem maddesinin adı, genç siyasetçi Birol Özbir oldu.
Özbir’ in, DEVA Partisi Yenice Kurucu İlçe Başkanı olduğu bilgisi, önceki gün Partiden yapılan yazılı açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu.
Çanakkale’de siyaset kamuoyunun da üzerine çeşitli yorumlar ürettiği konunun, dün gün boyu dilden dile dolaşan sözlerle, kulaktan kulağa yayıldığı da gözlemlendi.

KAMUOYU İÇİN BİLGİ, DEVA’DAN..
DEVA Partisi Yenice Kurucu İlçe Başkanı olarak ismi duyurulan Özbir için kaleme alınan açıklamada, “Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan’ ın Genel Başkanlığında kurulan DEVA Partisi Çanakkale İlçe Başkanları Belli olmaya devam ediyor.” denilmiş, Yenice İlçesinin İlçe Başkanlığına Birol Özbir’ in atandığı bilgisi önceki gün verilmişti.
Özbir’e mazbatasını DEVA Partisi Çanakkale Kurucu İl Başkanı Berkan Karaca’ nın veridği bilgisi de kamuoyuna yönelik açıklama yer bulmuştu
Mazbata teslim töreninde konuşan DEVA Partisi Kurucu İl  Başkanı Karaca, Özbir’e başarılar dilemiş, şu ifadeleri kullanmıştı; "Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında kurucu heyetin takdirleri ile Genel Başkanımız Sn. Ali Babacan’ın oluruyla Yenice ilçemize Kurucu İlçe Başkanı olarak Birol Özbir atanmıştır. Yenice ilçemiz zengin ormanlık doğasıyla tertemiz havasıyla dışarıdan gelen misafirlerimizi büyüleyen şirin ilçemize başkanımızın atanması sebebiyle büyük mutluluk duyuyoruz. Kendisine görevinde başarılar diliyor, memleketimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun."
Yenice Kurucu İlçe Başkanı omarak açıklamada bulunan Özbir ise;  "Halkımızın değişen ihtiyaçlarına ve maalesef artan sorunlarına, akıl ve bilimi temel alan çözümler sunabilmek ve ülkemizi hak ettiği çağdaş uygarlık seviyesine taşıyabilmek için, DEVA Partisi’nin parti tüzüğünde de belirttiği hedef ve prensipler çerçevesinde hizmet etmek adına yola çıktık. Yenice İlçe Başkanlığı görevine layık gören Genel Başkanımız, yöneticilerimiz ve İl Başkanımız Berkan Karaca’ya teşekkür ediyorum. Sığ tartışmalardan uzak, gerçekçi çözümleriyle politikalar üreten partimizin, Yenice’de başarılı olması için ekibimizle beraber şevkle çalışmaya başlayacağız. Bundan sonraki siyasette dürüst, samimi, şeffaf ve liyakat kavramını en başta tutacağız. Bizim kuruluş amacımız ilim, teknoloji, adalet ve ekonomi üzerinedir. DEVA Partisi şirin Yenice’mizin dertlerine DEVA olacaktır hayırlısıyla inşallah çıktığımız bu yolda hakkıyla alnımızın akıyla hakka yürürüz” ifadelerini kullanmıştı.

Özbir Kimdir?
1988 yılında Yenicede dünyaya geldi. İlköğretim ve liseyi Yenice’de, yüksek öğrenimini  Isparta Süleyman Demirel Atabey Meslek Yüksek Okulu Tarım ve Orman bölümünde tamamladı. Bir süre mobilya dekorasyon işinde  çalıştı. Vatani görevi ardından mobilya imalat atölyesi kurdu, kendi işinin patronu oldu. Birol Özbir evli ve iki çocuk babası.

Cuma Deren