Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu  (TÜBİTAK)  2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölgesi sonuçları açıklandı. Çanakkale’de bir proje ikinci, bir proje ise üçüncü oldu.
Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından  gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurumu  (TÜBİTAK)  2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri  Bölge Sonuçları açıklandı.  Ortaokul öğrencilerinin  katılımı ile gerçekleştirilen ve 10 farklı alanda  bölge sonuçları gerçekleştirildi. 9 proje ile yarışmaya katılan Çanakkaleli öğrenciler  Bursa Bölgesinde coğrafya alanında ikincilik, fizik alanında üçüncülük elde ettiler.

Yarışma sonuçları ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan değerlendirmede “TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölgesi sonuçları açıklandı. Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ortaokul öğrenimine devam eden öğrencilerimiz 10 farklı alanda yarıştılar.   9 proje ile yarışmaya katılan ilimizde Bursa Bölgesinde coğrafya alanında ikincilik, fizik alanında üçüncülük elde ettik. Çanakkale Özel Bahçeşehir Koleji Ortaokulu öğrencisi Doruk Maya, coğrafya alanında ‘Doğal Afetler ve Afet Yönetimi’  isimli projesiyle ikincilik; Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Ege Şeker, fizik alanında ‘STEAM’ isimli projesiyle üçüncülük elde etmiştir. Bölge sonuçlarına göre dereceye giren öğrencilerimizi, onları destekleyen danışman öğretmen ile idarecilerimizi tebrik eder; başarılarının devamını dileriz” ifadelerine yer verildi.
 
İsmail Şen