Koronavirüs nedeni ile uzaktan eğitimin gerçekleştirdiği şu günlerde Köylerde internet altyapısı olmayan yerlerde Lapseki Belediyesi EBA Mobil Destek Aracı devreye girecek. Bu kapsamda Mobil aracın ilk durağı da Dumanlı Köyü oldu.

Koronavirüs nedeni ile özellikle eğitimde zor günlerin yaşandığı son günlerde bir anlamlı destek de Lapseki Belediyesinden geldi. İlçeye bağlı, internet altyapısı olmayan köylerde yaşayan öğrencilere hizmet götürmek amacı ile . Lâpseki Kaymakamlığı, Lâpseki Belediye Başkanlığımız ve Şahinli Hizmet Grupları AŞ  tarafından EBA Mobil Destek Aracı oluşturuldu. Öğrencilere EBA desteği verecek olan aracın ilk durağı ise Dumanlı köyü oldu. Dumanlı Köyünde öğrencilerle buluşan araçtaki ilk derse  Lâpseki İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan ve Şube Müdürü Baran Cengiz de katıldılar.
Konu ile ilgili Belediye’den yapılan açıklamada “İlçemiz köylerinde yaşayan teknolojik imkânları kısıtlı, internete erişimi olmayan öğrencilerimizin uzaktan eğitimden daha etkin şekilde faydalanmaları için Lâpseki Kaymakamlığı, Lâpseki Belediye Başkanlığımız ve Şahinli Hizmet Grupları AŞ desteğiyle hazırlanıp faaliyete geçirilen "EBA Mobil Destek Aracı"mız öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. EBA Mobil Destek Noktamızın ilk durağı olan Dumanlı Köyümüzde çocuklarımızla buluştu. Çocuklara derslerini takip etmeleri ve eğitimlerinden uzak kalmamaları için her desteği verecek. Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimler başlayana kadar bilgisayar ve internete erişimi kısıtlı olan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağındaki (EBA) derslere katılması amacıyla hazırlanan mobil destek aracımız, uydu internet ve diz üstü bilgisayarla ile kırsal bölgelerdeki öğrencilerimizin eğitime en iyi şekilde ulaşmaları için çalışmalarını sürdürecektir. Lâpseki Kaymakamlığı, Lâpseki Belediye Başkanlığımız ve Şahinli Hizmet Grupları AŞ’ne, "EBA Mobil Destek Aracı"mızın hazırlanması ve çocuklarımızla buluşmasındaki desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi