Çanakkale’de eğitime yönelik yapılan yatırımlar kapsamında okullar bir bir yenileniyor. Bu kapsamda tamamlandığında bölgenin en modern donanımlarına sahip olacak 24 derslikli Ezine Gazi İlkokulu temel kazı çalışmaları başladı. Temel çalışmaların başladığı okulda incelemelerde bulunan Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, çalışmaları yerinde inceledi.

Çanakkale’nin birinci kuşak deprem alanı olması dolayısı ile bir çok kamu kurum ve kuruluş binası yenilenirken bazı binalarda da güçlendirme yapılıyor. Son yıllarda Çanakkale’de eğitime yönelik gerçekleştirlen kapsamlı yatırımlar kapsamında okullar da bir bir yenileniyor. Bu yatırımlar kapsamında tamamlandığında bölgenin en modern donanımlarına sahip olacak 24 derslikli Ezine Gazi İlkokulu temel kazı çalışmaları başladı.   Temel çalışmalarına başlanan okulun inşaat alanını ziyaret eden İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan incelemelerde bulundu.  Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, beraberinde Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman, İl Genel Meclis Üyesi Murat Yahya Sezgin ile birlikte tamamlandığında bölgenin en modern donanımlarına sahip olacak 24 derslikli Ezine Gazi İlkokulu temel kazı çalışmalarını inceledi.

Yapımına başlanan okul ile ilgili Ezine kaymakamlığından yapılan açıklamada ise “ Yaklaşık 12 bin  metrekare alana kurulacak Ezine Gazi İlkokulu, 24 derslikli 3 Bağımsız anasınıfı girişli derslik ve bağımsız girişli 350 kişilik çok amaçlı salonuyla bölgenin en büyük ve en donanımlı okulu olacak. Okulun bahçesinde var olan mevcut basketbol sahasına ilaveten bir basketbol sahası daha ve kapalı halı saha yapılacak. Okulda ayrıca anasınıfları için bağımsız oyun alanları ve tarım uygulama bahçesi de olacak. Okulda yaklaşık 850 öğrenci aynı anda eğitim öğretim görebilecek, 1 müdür ve 2 müdür yardımcısı ve 40 öğretmen ve diğer personel olacak. Okulun içinde dersliklerden başka modern kantin ve alanı, yemekhane salonu, rehberlik odası, okul aile birliği odası, öğretmenler odası, resim atölyesi, müzik atölyesi, el sanatları atölyesi ve 6 adet laboratuar yer alacak” ifadelerine yer verildi.

Şerife Erdem